Italiaa riivaa uusi ruokaskandaali

Italian kiusana on uusi elintarvikeskandaali. Tällä kertaa kauppoihin näyttää päätyneen suuri määrä viininä myytyä juomaa, joka on vain osin viiniä. Väärennetyssä halpisviinissä saattaa olla terveydelle haitallisia aineita, kertoo L'Espresso-lehti.

Italian viranomaiset vakuuttavat kuitenkin EU:lle, ettei viineissä ole havaittu terveysriskiä. Terveyskomissaari Andreu Vassilioun edustajan mukaan kyse näyttäisi olevan siitä, että viineihin on lisätty vettä ja sokerijuurikasta.

Reilu viikko sitten myynnistä vedettiin mozzarella-juustoja, joiden epäiltiin sisältävän myrkyllistä dioksiinia. Maatalousministeri Paolo De Castro riensikin toppuuttelemaan viiniskandaalin syntymistä juustojupakan laannuttua.

- Älkäämme tehkö tästä myrskyä viinilasissa, hän sanoi La Stampa -lehdelle.

Viranomaisten mukaan myyntiin on saattanut päätyä 70 miljoonan litran edestä juomaa, jossa vähimmillään vain viidennes on peräisin viinirypäleistä. Juomaa on myyty halvimmillaan 70 sentillä pullo.

Myös laatuviinejä on saatettu tohtoroida laittomasti. Viranomaiset tutkivat tapausta, jossa Sangiovese-rypäleistä valmistettavan laatuviinin maineella ja etiketillä olisi myyty muista rypälelajikkeista valmistettua viiniä.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat