Mainos

Itä-Suomessa koulutusta salametsästyksen kitkemiseksi

Ammattimainen salametsästys on yleistynyt huomattavasti. Vartijoiden koulutus on laajin poliisin ja riistahallinnon yhteishanke salametsästyksen kitkemiseksi Suomessa.

Itä-Suomessa tällä vuosikymmenellä paljastunutta laajaa ammattimaista salametsästystä pannaan kuriin kouluttamalla yli 500 vapaaehtoista riistanvartijaa syksyn aikana.

Lisäksi salametsästäjien tavoittamiseksi kehitetään uusia teknisiä apuvälineitä, kuten esimerkiksi kameravalvontaa.

Vartijoiden koulutus on laajin poliisin ja riistahallinnon yhteishanke salametsästyksen kitkemiseksi Suomessa. Rahoitus tulee maa- ja metsätalousministeriöltä.

-Vanha koulutus on ollut vähän ehkä liikaa puhtaasti lakipainotteinen ja keskittynyt vain pelkkään lainlukuun. Lähinnä metsästyksenvartijoiden puolelta on tullut pyyntöä siihen, että sitä monipuolistettaisiin ja annettaisiin vähän enemmän eväitä varsinaiseen metsästyksenvartijan tehtävään, vanhempi konstaapeli Matti Honkanen Joensuun kihlakunnasta arvioi.

Metsästyksenvartijoita on Suomessa yli 3000, mutta kaikille alueille ei ole riittävästi valvojia.

Uuden koulutuksen toivotaan herättävän lisää kiinnostusta valvontatehtäviin. Laajojen alueiden tehokas valvonta vaatii myös valvontaviranomaisten parempaa järjestäytymistä.

Mikäli Itä-Suomessa saadut kokemukset tuottavat hyviä tuloksia, uusi koulutus otetaan käyttöön myös muualla Suomessa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 25.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.