Istuitko koko päivän koneen ääressä? Tee tämä yksi liike

Joogasta tuttu tanssijan asento avaa istumisen jäykistämää kehoa ja kehittää tasapainoa, Today-uutissivusto vinkkaa.

Runsas ja pitkäkestoinen istuminen on vaaraksi terveydelle. Paikallaanolo muun muassa aiheuttaa tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia, altistaa lihavuudelle ja kaatumisille sekä lisää tyypin 2 diabeteksen sekä sydänsairauksien riskiä.

Suuren osan ajastaan istuen tai löhöten viettävien ihmisten kannattaisikin oikaista säännöllisesti jäsenensä. Kokeilemisen arvoinen on joogasta tuttu Natarajasana-asento eli tanssijan asento, joka vahvistaa keskivartaloa ja jalkoja, kehittää tasapainoa sekä avaa lonkkia ja hartioita. Samalla asento haastaa keskittymiskykyä.

Näin teet tanssijan asennon

Tanssijan asento alkaa tukevasta pystyasennosta. Pidä keskivartalo tiukkana ja varaa painoa oikealle jalalle. Paina jalkaa tiivisti lattiaan varpaat levitettyinä. Pidä pieni rento jousto oikeassa polvessa samalla kun koukistat vasenta jalkaa ja nappaat siitä kiinni vasemmalla kädellä.

Nosta vasenta jalkaa niin ylös kuin mahdollista samalla kun viet oikeaa kättä ja yläruumista eteenpäin. Venytyksen tulisi tuntua vasemmassa lonkassa ja reisilihaksessa. Älä anna polven ja jalan kääntyä liikaa sivulle vaan yritä pitää vartalon linja suorana, polvi maata kohti.

Katso yhteen kiintopisteeseen ja pidä tasapainoa yllä. Pysy asennossa kymmenen sekuntia rauhallisesti hengittäen ennen kuin päästät irti jalasta ja palaat hitaasti takaisin lähtöasentoon. Toista liike toiselle puolelle.

Jos asennossa pysymisessä on haasteita, voi tasapainoa ottaa tuolista tai seinästä.

Dynaaminen venyttely on nyt in – näin teet hittitreenin 6:07
Testaa myös dynaamista venyttelyä! Katso ohjeet videolta.

Lue myös:

    Uusimmat