Mainos

Israelilla huippuvakooja USA:n puolustusministeriössä?

FBI etsii korkean tason israelilaisvakoojaa USA:n puolustusministeriön kabineteista.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI tutkii, onko maan puolustusministeriössä erittäin korkealla tasolla Israelin hyväksi toimiva vakooja.

FBI:n vakoojaepäilyistä kertoi eilen ensimmäisenä tv-kanava CBS uutisissaan. Israelin suurlähetystö kiisti väitteen tuoreeltaan. USA:n hallituslähteet puolestaan vahvistivat vakoojaepäilyn uutistoimisto Reutersille vielä eilen.

CBS:n uutisten mukaan vakooja on analyytikko, joka on mukana Pentagonin Irakin suhteita kehittävässä yksikössä. Kanavan mukaan FBI:n agentit uskovat, että myyrä saattaa olla asemassa, jossa hän voi vaikuttaa presidentti George W. Bushin hallinnon Irakin ja Iranin politiikkaan.

Vakoojalla uskotaan olleen yhteyksiä apulaispuolustusministereihin Paul Wolfowitziin ja Douglas Feithiin, joita pidetään Irakin sodan johtavina suunnittelijoina. Vakoojan epäillään toimittaneen asiakirjoja Israelille Yhdysvalloissa toimivan vaikutusvaltaisen AIPAC-järjestön (American Israel Public Affairs Committee) kautta.

Uutisissa kerrottiin, että liittovaltion poliisilla on todisteita siitä, että myyrä on toimittanut Israeliin muun muassa salaisia tietoja Valkoisen talon Irania koskeneista neuvotteluista.

- Kiellämme ehdottomasti nämä syytökset. Ne ovat raivostuttavia ja täyttä valetta, Israelin suurlähetystön edustaja kommentoi uutista.

Israelin parlamentin puolustus- ja ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajan Juval Steinitzin mukaan väitteet niin Yhdysvaltojen vakoilemisesta kuin siitä, että Israelilla olisi Pentagonissa agentti, ovat perusteettomia. Myös AIPAC kiisti epäilyt.

Israelin edustajat vakuuttivat, ettei Israel ole vakoillut Yhdysvaltoja kaksi vuosikymmentä sitten paljastuneen vakoiluskandaalin jälkeen. Yhdysvaltain laivaston analyytikkoJonathan Pollard pidätettiin vuonna 1985 hänen toimitettuaan tuhansia salaisia asiakirjoja Israelille.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.