Mainos

Israel: Ruotsi vihamielisin maa Israelia kohtaan

Israelin edustaja on tuohtunut Ruotsin hallituksen Hamas-myönteisyydestä. Israel moittikin Ruotsia Euroopan Israel-vihamielisimmäksi maaksi.

Israelia kuohuttaa Ruotsin hallituksen suostuminen palestiinalaisministerin Atef Adwanin vierailuun. Hamas-järjestön johtamassa hallituksessa pakolaiskysymyksistä vastaava Adwan sai Ruotsilta Schengen-maihin oikeuttavan viisumin osallistuakseen Mälmössä pari viikkoa sitten pidettyyn seminaariin.

Israelin ulkoministeriön edustaja Gideon Meir sanoi illalla Ruotsin television Aktuellt-ohjelmassa, että Ruotsi on Euroopan vihamielisin maa suhtautumisessaan Israelia kohtaan.

- Meillä on tunne, että Ruotsi on vihamielisin suhtautumisessaan Israelia kohtaan, enemmän kuin muut maat maailmassa ja erityisesti Euroopassa, Meir sanoi.

Meirin mielestä Ruotsin myöntämä Schengen-viisumi Hamas-ministerille oli "suuri virhe" ja "juoni" koko EU:ta vastaan.

- Ruotsi ei ilmoittanut EU:n jäsenmaille, että se antoi viisumin Hamas-hallituksen jäsenelle. Hamas on EU:n listalla terroristijärjestö, Meir muistuttaa. Hän toivoo Ruotsilta jatkossa tasapainoisempaa Lähi-idän politiikkaa.

Euroopan unionin jäsenmaat ovat jäädyttäneet poliittiset suhteet Hamasiin, joka voitti palestiinalaisten parlamenttivaalit maaliskuun lopulla. Viisumin myöntämiselle ei ole kuitenkaan määrätty rajoitteita.

Israel on myös tuohtunut Ruotsin päätöksestä vetäytyä Naton rauhankumppanuusmaiden sotaharjoituksesta. Ruotsi päätti jäädä pois, koska Israel osallistuu harjoitukseen, vaikka se ei ole Naton rauhankumppanuusmaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.