Mainos

Israel ja Hizbollah jatkoivat iskuja

Israel ja Hizbollah ovat tehneet jälleen verisiä iskuja samaan aikaan, kun YK:n turvallisuusneuvosto on jatkanut Lähi-idän tilannetta koskevan päätöslauselmaluonnoksen käsittelyä.

YK:n turvallisuusneuvoston jatkaessa Lähi-itää koskevan päätöslauselman sorvaamista Israel ja Hizbollah jatkoivat verisiä iskujaan.

Hizbollahin raketit surmasivat 12 israelilaista sotilasta eli enemmän kuin kertaakaan sitten tämänkertaisten sotatoimien alkamisen. Hizbollahin raketti-isku osui palvelukseen kutsuttujen reserviläisten ryhmään Kfar Giladin rajakaupungissa Pohjois-Israelissa. Alueelta kuljetettiin helikoptereilla hoitoon lukuisia haavoittuneita.

Hizbollah jatkoi raketti-iskuja myös Israelin kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Haifaan, missä kuoli ainakin kolme ihmistä ja kymmeniä haavoittui. Kaksi rakennusta sortui osittain, ja niiden raunioihin jäi useita ihmisiä, kertoi Israelin televisio. Eri lähteiden mukaan jopa 160 ihmistä sai vammoja kahden rakennuksen sorruttua osittain iskussa.

Israelin pommikoneet jatkoivat Libanonin pääkaupungin Beirutin eteläosien pommituksia. Israelin pommituksissa kuoli 19 libanonilaista siviiliä. Lisäksi israelilainen tykkivene ampui ohjuksia Etelä-Beirutiin, joka on Hizbollahin tukialue.

Myös maataistelut Etelä-Libanonissa jatkuivat rajuina. Alueella olevat YK:n Unifil-joukot raportoivat kiivaiden tulitaistelujen jatkuvan laantumattomina. Israelilaisjoukot ovat Unifilin mukaan laajentaneet etenemistään Aita al-Shaabin kaupungin pohjoispuolella. Unifil kertoi myös kolmen kiinalaisen YK-sotilaan haavoittuneen tulituksessa heidän päämajaansa Etelä-Libanonissa. Kranaatinheitintuli oli Unifilin mukaan lähtöisin ilmeisesti Hizbollahin asemasta.

Turvallisuusneuvosto jatkoi puntarointiaan

YK:n turvallisuusneuvosto on jatkanut päätöslauselmaluonnoksen käsittelyä. Siitä päästään äänestämään 15-jäsenisessä neuvostossa ilmeisesti huomenna tai tiistaina.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Condoleezza Rice myönsi, että päätöslauselma ei lopettaisi kaikkia yhteenottoja. Laajamittaisten yhteenottojen loppuminen mahdollistaisi kuitenkin Ricen mukaan kansainvälisten joukkojen sijoittamisen Etelä-Libanoniin.

Israelin oikeusministeri Haim Ramon sanoi, että Israel jatkaa hyökkäyksiä Hizbollah-kohteita vastaan ja että israelilaiset sotilaat jäävät Libanoniin, kunnes sinne saapuu kansainvälisiä rauhanturvaajia. Uutistoimisto Reuters huomautti, että Israelin määritelmään Hizbollah-kohteista on kuulunut yli 70 siltaa sekä teitä, satamia, lentokenttiä, tutka-asemia, televisio- ja radiomastoja, tehtaita, maatiloja ja lukemattomia asuinrakennuksia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.