Mainos

Israel avaa avustusväylän Gazaan

Israel aikoo avata avustusväylän Gazaan, kertoo pääministeri Ehud Olmertin toimisto. Tarkoituksena on estää humanitäärisen kriisin syntyminen sodan vellomalla alueella.

Avustusjärjestöt ovat varoittaneet gazalaisten hädän syventymisestä.

Väylä on auki erikseen määritettävillä alueilla rajattuina aikoina, ja sitä kautta välitetään muun muassa ruokaa ja lääkkeitä. Avustusväylä on tarkoitus avata jo tänään.

USA ja Abbas puoltavat tulitaukoa Gazaan

Egyptin presidentti Hosni Mubarak tarjoutuu neuvottelemaan Israelin kanssa välittömästi Gazan rajan turvaamisesta. Valtuuskuntien on määrä tavata pian, kertoo Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy.

Mubarak ei kertonut, mikä olisi Hamasin rooli neuvotteluissa.

Israel ei neuvottele terroristijärjestönä pitämänsä Hamasin kanssa. Myös EU ja Yhdysvallat pitävät Hamasia terroristijärjestönä.

Yhdysvallat ja palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas tukevat Egyptin esittämää tulitaukoa Gazaan. Abbas sanoi YK:n turvallisuusneuvostolle, että hän arvostaa ja tukee vahvasti Egyptin esittämää suunnitelmaa.

Myös Yhdysvaltojen ulkoministeri Condoleezza Rice kertoi neuvostolle kannattavansa Egyptin aloitetta.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon matkustaa ensi viikolla Lähi-itään. Israeliin ja miehitetyille palestiinalaisalueille suuntautuvan matkan tarkoituksena on edistää alueen rauhanprosessia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.