Isometsä: Yllätys, mutta ei jättiyllätys

Entinen huippuhiihtäjä Jari Isometsä ilahtui siitä, että Matti Heikkinen palautti Suomen mieshiihdon kymmenen vuoden tauon jälkeen mitalikantaan arvokisoissa.

- Odotin häneltä sinne noin kymmenen pintaan hiihtämistä. Toisaalta jos urheilija pystyy kymmenen sakkiin, niin erot ovat niin pieniä, että mitalikin on mahdollinen. Ei tämä mikään jättiyllätys ollut, mutta yllätys toki. Pidin Sami Jauhojärveä ehdottomasti meidän ykkösvalttina, Isometsä arvioi.

Kilpailu hiihdettiin sakeassa lumipyryssä, johon Heikkinen löysi juuri oikeanlaisen suksen - toisin kuin Jauhojärvi.

- Kisa oli vähän erikoislaatuinen ja lumisade toi siihen omat mausteensa. Ei aina oikein tiennyt mitä tapahtuu seuraavalla väliaikapisteellä, kun näki että jollakin toimii suksi ja jollakin ei. Harmittaa vähän Jauhojärven puolesta, hän olisi taistellut kullasta, Isometsä uskoi.

Suomen osalta kisat ovat alkaneet loistavasti. Isometsä uskoo, että mitalisadetta on odotettavissa jatkossakin.

- Siellähän on muutama varma mitalilaji, naisten viesti ja parisprintti. Ne eivät yksinkertaisesti voi mennä mönkään. Koivurantahan ilman muuta ottaa muutaman mitalin ja miksipä ei muualtakin voisi tulla, Isometsä mietti.

Hän odottaa mielenkiinnolla myös miesten yhdistelmäkilpailua.

- Jos kelit menevät tuollaisiksi että lunta sataa koko ajan, niin onhan se pursuittikisassakin mahdollista. Ne menevät loppukirikahinoiksi ja siellähän voi tapahtua ihan mitä vaan, Isometsä arvioi.

Teksti: Lauri Ouvinen

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat