Isometsä povaa hiihtovuodelle juhlavaa suomalaisstarttia – "Kristahan sen voittaa!"

Jari Isometsän mukaan Tour de Skin on reagoitava lukuisiin poisjäänteihin:"Jotain on pakko tehdä" 4:47
MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä käy läpi Tour de Skin lähtökohdat.

Krista Pärmäkoski on kapean naiskärjen kovin suosikki 29. joulukuuta alkavalla Tour de Skillä, kun miesten puolella menestyjäehdokkaita on puolestaan iso liuta, arvioi MTV Urheilun maastohiihtoasiantuntija Jari Isometsä.

Naisten Tour de Ski on kärsinyt aiempinakin vuosina kovista poisjäänneistä, mutta tänä vuonna tähtikato on runsaampaa kuin koskaan aiemmin: maailmancupin kärkikuusikosta sivussa ovat Therese Johaug, Charlotte Kalla, Ebba Andersson ja Stina Nilsson.

Kyseistä kuusikosta mukana ovat Pärmäkoski ja Norjan Ingvild Flugstad Östberg. Isometsä liputtaa reippaasti suomalaistähden puolesta. 

– Kristahan sen tänä vuonna voittaa! Siitä me lähdetään. Haastajista kovin on Ingvild Flugstad Östberg, ja Jessica Diggins on yllättävän kova Tourilla. Hän voitti Pärmäkosken viime vuonna. Venäläisistä paras voisi olla Natalia Neprjajeva. En oikein muita enää keksi. Olen vakuuttunut siitä, että Krista hoitaa homman kotiin, Isometsä ennakoi.

– Muilla suomalaisnaisilla on ollut hankala alkukausi, ja Tour on kova kilpailu. En näe, että sieltä tulee mitään muuta. Kyllä homma on Kristan varassa. Toivottavasti nähdään yksittäisiä hyviä suorituksia, Isometsä jatkaa.

"Norjasta ja Venäjältä 20 nimeä"

Miesten puolella vetäytymisiä ei ole kuulunut, joten Tourista tulee erittäin kovatasoinen. Kärkipäässä riittää ehdokkaita.

– Norjalaiset ja venäläiset, siinähän tulee jo 20 nimeä! Isometsä aloittaa huumorilla höystettynä. 

– Siellä on kovimmat hiihtäjät tällä hetkellä. Kyllähän Norjan Johannes Hösflot Kläbon se pitäisi voittaa, hän on suurin ennakkosuosikki. Luulen, että hän sen korjaa, mutta miesten puolella kilpailu on kova.

Suomelta Tourille lähtee kolmen mieshiihtäjän vahvuinen joukkue. Eniten menestysedellytyksiä on Ristomatti Hakolalla kahdessa vapaan sprinttikisassa.

– Sitä ei vielä tiedä hiihtävätkö suomalaiset maaliin saakka. Mutta sieltäkin toivotaan yksittäisiä hyviä suorituksia. Matti Heikkiseltä olisi kiva nähdä joku hyvä hiihto.

– Iivo ei ole ollut niin hyvä alkukaudella kuin vuosi sitten, mutta hyvin lähellä sitä. Tourin ohjelmassa on paljon vapaan kisoja, vapaan sprinttejä, joten oli ihan ymmärrettävää, että Iivo jäi pois. Eiköhän hän ole sitten MM-kisoissa kunnossa, Isometsä summaa.

Lue myös:

    Uusimmat