Poliisilla iso operaatio Lahdessa ja Lappeenrannassa – liittyy jengirikollisuuteen

Hämeen poliisi kertoo Twitterissä, että sillä on tänään ollut iso operaatio eri puolilla Lahtea, Lahden ympäristöä ja Lappeenrannassa. Poliisi on tehnyt kiinniottoja, mutta tilanne ei ole aiheuttanut vaaraa ulkopuolisille.

Tviitissä ei kerrota tarkemmin operaation syystä, mutta poliisi käyttää tviitissään aihetunnusta "jengirikollisuus". Hämeen poliisi tiedottaa asiasta myöhemmin tänään.

Helsingin Sanomien mukaan operaatio kohdistui Lahdessa Red Roots -nimiseen ryhmään. Hämeen poliisi kertoi syyskuussa, että Lahteen on perustettu uusi rikollisryhmä Red Roots, jonka toiminta muistuttaa United Brotherhoodin toimintaa. Poliisin käsityksen mukaan Lahden UB:ta ei enää ole, ja uuteen ryhmään on poliisin mukaan siirtynyt Lahden UB:n entisiä jäseniä.

Hämeen poliisi kertoo Twitterissä suorittaneensa kiinniotot, minkä vuoksi ulkopuolisille ei aiheudu vaaraa. 

Myös Lappeenrannassa on suoritettu etsintä Hells Angels MC:n tiloihin Lahden operaation liittyen. Asiasta kertoi niin ikään Hämeen poliisi.

Taustalla väkivaltaisesti peritty velka?

Poliisin mukaan uuden ryhmän liivejä kantaneiden henkilöiden on nähty liikkuvan yhdessä Helvetin enkeleiden kanssa. Red Rootsin ja Helvetin enkeleiden välit ovat läheiset, mikä selittyy poliisin mukaan osittain henkilösuhteilla eli niissä toimivat ihmiset tuntevat toisensa entuudestaan.

Lahden United Brotherhoodilla on myös ollut poliisin tutkinnan mukaan bisneksiä Helvetin enkelien kanssa. Hämeen poliisi kertoi alkuvuodesta epäilevänsä, että Helvetin enkeleille yli 20 000 euroa velkaa ollut mies joutui väkivaltaisen velanperinnän kohteeksi, kun velka siirtyi UB:n perittäväksi. Velka oli esitutkinnan perusteella peräisin miehen Helvetin enkeleiltä tilaamista huumeista.

Helvetin enkeleiden Lappeenrannan-osastoon kuuluva mies siirsi poliisin mukaan velan United Brotherhoodin Lahden-osastolle ja tässä vaiheessa velka tuplaantui yli 40 000 euroon. Esitutkinnan perusteella velkaa perittiin uhrilta väkivaltaisesti ja uhkaamalla useaan otteeseen viime vuonna eri paikoissa.

Asiasta on nostettu syytteet, mutta syytteiden sisältö ei ole vielä julkinen.

*Päivitys kello 13.16: Juttua täydennetty ja lisätty tieto Lappeenrannan operaatiosta.

*Päivitys kello 13.47: Juttua täydennetty  taustatiedoilla velka-asiasta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja