Mainos

Iso asiantuntijarinki arvioi vaalitulosta - myös Radio Nova tiiviisti mukana

MTV:llä on useita eri asiantuntijoita mukana erittäin jännittävän tulosillan seurannassa sekä vaalituloksen analyysissa. Tulosiltaa seurataan tiiviisti, isosti ja reaaliajassa niin televisiossa (MTV:n suuri Tulosilta kello 19.30 alkaen), verkossa osoitteessa mtv.fi sekä Radio Novassa sekä ohjelmavirrassa että tasatunnein uutisissa.

Radio Novan vaali-ilta alkaa heti äänestyspaikkojen sulkeuduttua klo 20 illalla. Äänten laskua seurataan aina tulosten eduskunnan paikkajaon selviämiseen asti.

Lähetystä luotsaavat Minna Kuukka ja politiikan tarkkailijana tunnettu Hevosurheilu -lehden päätoimittaja Jussi Lähde.

Lähde odottaa, että illasta on tulossa jännittävä, koska puolueiden tilanne on hyvin tasaväkinen. Lähetyksessä kuullaan tunnelmia erilaisilta ehdokkailta.

– Tarkoituksemme on tavoittaa heidän tunnelmansa sekä kysellä vähän erilaisia kysymyksiä kuin mitä tv:ssä kysytään. Itseäni kiinnostaa esimerkiksi aivan hirvittävästi se, mitä Juha Sipilä on jääkaappiinsa valinnut juhlaillan varalle - löytyykö pommacia vai palaako Suomi kenties omenamehun linjalle. 

Luvassa on erittäin jännittävä ilta, sillä tämän vuoden eduskuntavaalit ovat äärimmäisen mielenkiintoiset. Keskusta on selkeä gallupsuosikki, mutta kakkossijasta taistelevat kolme puoluetta hyvin tasaväkisenä.

– Tilanne puolueiden välillä on tasainen, mutta tasainen se on myös puolueiden sisällä, ennen kaikkea esimerkiksi Uudenmaan vaalipiirissä. On aivan selvää, että tarkistuslaskennan kautta täytyy etsiä niitä viimeisten läpimenijöiden nimiä.

Lähteen mielestä yksi kiinnostavimista vaalipiireistä on Helsinki, jossa hän odottaa näkevänsä sen, miten Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjan menestys kantaa näissä vaaleissa.

– Ja sitten tietysti se, kuinka paljon ja millaisia ääniä Hjallis kerää. Minulla on väittämä siitä, että Hjallis saa suuren määrän hoivaviettiääniä vanhemmilta rouvilta, Lähde arvelee.

MTV:n koko kevään kestänyt suuri vaalipanostus huipentuu huomenna illalla kello 19.30 alkavaan Tulosiltaan.

Suoraa lähetystä voi seurata sekä MTV3-kanavalla että MTV Katsomossa. Yömyöhään jatkuvassa lähetyksessä seurataan tuloksen laskemista reaaliajassa, kuullaan kahdeksan puolueen puheenjohtajan ja vaalivalvojaisväen mietteitä ja tunnelmia sekä analysoidaan vaalitulosta asiantuntijaraadin avustuksella. 

Studiossa MTV:n politiikan toimittajien lisäksi vaalitulosta kommentoivat olitiikan raskassarjalaiset Eero Heinäluoma ja Matti Vanhanen sekä MTV:n vaaliasiantuntija, professori Kimmo Grönlund.

MTV.fi:ssä kerrotaan yllä mainitun lisäksi kaikki tärkeimmät ja kiinnostavimmat kulmat vaaleista ja uudesta eduskunnasta heti tuloksen valmistuttua, läpi yön.

Analysointi jatkuu Huomenta Suomen Tulosaamussa kello 6.25 alkaen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.