Ismo Lehkonen purki Lukon pelitavan osiin – ylisti Pekka Virran ajamaa systeemiä: "Rullaa kuin junan kiskoilla"

"Siinä on Virran Pekkaa parhaimmillaan"- Ismo Lehkonen kuvasi Lukon laatureseptiä 7:04
Jos olet ihmetellyt, että miksi Lukko on niin hyvä, niin tästä videosta se selviää. Ismo Lehkonen on jälleen kerran elementissään!

SM-liigaa johtava Rauman Lukko on hävinnyt vain yhden kuudesta ottelustaan. Voitto KooKoosta oli yksi vakuuttavista näytöksistä. C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen kertoi, mihin Lukon hyvä tulos perustuu. 

TPS on ainoa joukkue, jolle Lukko on tällä kaudella hävinnyt. Maaliero on komea 24–10. 

Siihen tulokseen tarvitaan hyvät pelaajat, mutta myös toimiva pelitapa. C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen pureutui tarkkaan Lukon tekemisiin KooKoo-ottelun tauolla. 

Lehkonen muistutti, että Lukko harjoittelee paljon suoria hyökkäyksiä ja avauspelaamista. Toisteisuus näkyy: kontrollilähdön kautta edetään keskustaan ja siitä jatketaan kiekko laiturille. Kiekkoa kierrätetään päädyn kautta maalin taakse. Kun monet joukkueet puolustavat syvältä omasta päädystä, viivaan jää tilaa. 

– Tämä on Virran Pekkaa parhaimmillaan, Lehkonen innostui kehumaan Lukon päävalmentajaa. 

– Toistoja vaaditaan hirveästi. Pelaajilla on hyvä itseluottamus, ja kiekot napsuvat hyvin omille. 

Vastaavasti Lehkosen mukaan Lukolle on tyypillistä, että kiekolliseen pelaajaan isketään kiinni hyökkäysalueella kaukaakin. Näin viedään vastustalta tila ja aika pois. 

(Juttu jatkuu videon jälkeen)

Saarijärvi malliesimerkki

Lyhyet vaihdot mahdollistavat, että kentälle on koko ajan tulossa tuoreita jalkoja. 

– Peli rullaa kuin junan kiskoilla. 

Puolustaja Vili Saarijärvi on yksi pelaajista, jotka ovat omaksuneet hyvin Lukon pelitavan. Hänenkin pelaamistaan helpottaa selkeä sapluuna: apu on koko ajan lähellä. Puolustajalla on lupa nousta omalta alueelta pelin puolelta, eikä kiekkoa ole pakko heittää sokkona toiselle puolelle ränniin. 

– Lukkoa vastaan on todella paha puolustaa, Lehkonen muistutti. 

Miten Lukko avataan, kuuluu kliseinen kysymys? Katso ylläolevalta videolta. 


Lue myös:

    Uusimmat