Islamin yhdistäminen pedofiliaan toi Halla-aholle sakot myös hovilta

Kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-ahon (ps.) sakot uskonrauhan rikkomisesta ovat pysyneet ennallaan Helsingin hovioikeudessa. Halla-aho sai 30 päiväsakkoa kesällä 2008 julkaistusta blogikirjoituksesta, jossa islam yhdistettiin pedofiliaan.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan tuomio ei vaikuta Halla-ahon eduskuntavaaliehdokkuuteen.

Soini sanoi STT:lle, että nyt on kyseessä hovioikeuden tuomio ja seuraavaksi puhuu kansa.

- En usko, että tästä on enää haittaa saati hyötyä puolueelle. Olisi helpotus saada tämä asia käsiteltyjen joukkoon, koska tämä on ollut aika korkean profiilin asia ja luulen, että hänellekin raskas.

Soini ei aio edelleenkään suitsia yksittäisten ehdokkaiden kirjoituksia ja lausumia. Hän vetoaa kuitenkin ehdokkaisiin, että nämä hoitaisivat tehtävänsä kunnialla.

Halla-aho: En luovu kärjekkyydestä

Sakot tuoneessa kirjoituksessa Halla-aho esittää pedofiliaväitteitä viitatessaan koraanin kohtaan, jonka mukaan profeetta Muhammad olisi kihlannut 6- tai 7-vuotiaan Aishan ja heidän liittonsa "täyttynyt" tytön ollessa 9-vuotias.

Oikeuden mukaan kirjoituksen tarkoituksena ei ollut käydä asiallista keskustelua uskonnon väitetyistä epäkohdista, vaan vain häpäistä sananvapauden varjolla uskonnon pyhiä arvoja.

Halla-aho sanoi perjantaina, ettei aio vastaisuudessakaan luopua kärjekkäistä kirjoituksista silloin, kun ne ovat perusteltuja. Blogia kirjoittaessaan hän ei ollut kuitenkaan arvannut, että se veisi oikeuteen.

- En uskonut että ihan näin alas oikeuslaitos vajoaisi, mutta nytpä se on opittu, hän sanoi.

Hän ei osannut vielä sanoa, hakeeko korkeimmalta oikeudelta valituslupaa.

Toinen syyte hylättiin

Blogikirjoitus toi Halla-Aholle syytteen myös kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Se hylättiin molemmissa oikeusasteissa, koska kärjistys oli oikeuden mukaan sallittu provokaatio osana viranomaisten kritisointia.

Kärjistyksen mukaan ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen olisivat yhden kansanryhmän kansallinen tai ehkä jopa geneettinen erityispiirre.

Kirjoituksessa arvosteltiin esimerkiksi syyttäjälaitosta ja Julkisen sanan neuvostoa siitä, etteivät ne puuttuneet sanomalehti Kalevan pääkirjoitukseen, jossa humalapäissään surmaamisen arveltiin olevan suomalaisten kansallinen tai jopa geneettinen erityispiirre.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja