Iskikö suklaanhimo väärällä hetkellä? Testaa kaksi kikkaa, jotka auttavat nitistämään himon

10 suosikkiherkkua, jotka aiheuttavat eniten riippuvuutta – kuinka montaa himoitset? 0:37

Kaksi kikkaa voi auttaa lopettamaan herkkuhimon – ja jos ne eivät auta, tarjolla on vielä kolmas keino!

Videolla esitellään, mitä ruoat aiheuttavat eniten riippuvuutta!

Terveellinen syöminen on helpompaa kuin luulisi, mutta entä, jos kamala suklaanhimo iskee aivan väärään aikaan? Himosta voi päästä eroon kahden kikan avulla, vinkkaa The Washington Post. Jos ne eivät auta, tarjolla on vielä kolmas keino

Mistä himo syntyy?

Apulaisprofessori Julia Hormesin mukaan herkkuhimo alkaa yleensä ärsykkeestä. Se voi olla ulkoinen, kuten suklaan tuoksu, tai sisäinen, kuten tylsyyden tunne, jota syöminen helpottaa.

Tiesitkö? Epäterveeseen ruokaan harkitaan nyt jopa varoituskuvia.

Kun himo on saanut alkusysäyksen, ihminen pahentaa tilannetta ajattelemalla siihen liittyviä asioita: voisinko syödä suklaakeksin, koska viimeksi söin sellaisen, miltähän se maistuisi, pitäisikö ostaa yksi? Pian karmiva tarve saada herkkuja on syntynyt.

Jotta himosta pääsisi eroon, siihen johtava prosessi täytyy keskeyttää. 

Tapa 1: Kokeile mindfulness-harjoitusta

Tarkoitus on huomata, että ajatukset ovat vain ajatuksia.

– Ajatuksia tulee ja menee. Sinun ei tarvitse jäädä kiinni niihin. Eikä sinun todellakaan tarvitse toimia niiden mukaan, Hormes sanoo.

Kokeile vaikka tätä:


Hormes on tutkinut mindfulnessin käyttöä. Selvityksessä ne, jotka hyväksyivät himoihin liittyvät ajatuksensa, kokivat myös vähemmän ruokahimoja ja söivät kokemiensa ärsykkeiden vuoksi vähemmän.

Hormesin mukaan toisessa selvityksessä osanottajat kantoivat herkkuja mukanaan 72 tuntia, mutta eivät saaneet syödä niitä. Ne, jotka hyväksyivät herkkuhimonsa, onnistuivat myös hallitsemaan halunsa syödä kolmen päivän ajan.

Tapa 2: Tukahduta himo

Tämä tapa nitistää herkkuhimo on kinkkisempi, mutta itävaltalaistutkimuksen mukaan sekin voi toimia.

Tutkijat näyttivät koehenkilöille kuvia suklaasta ja kertoivat, että henkilöt saisivat joko ajatella mitä tahansa, tai ajatella mitä tahansa paitsi suklaata.

Alkuoletus oli, että yritys hallita suklaisia ajatuksia itse asiassa lisäisi niitä, mutta yllättäen suklaata rakastavat osanottajat onnistuivat lopettamaan herkun ajattelemisen. He keskittyivät sen sijaan mietiskelyssään tuleviin tapahtumiin, muihin ihmisiin tai jopa liikennevaloihin! Henkilöillä, jotka eivät pitäneet suklaasta, vastaavaa ilmiötä ei syntynyt, mutta toisaalta he eivät myöskään himoinneet suklaata.

Jos nämä kikat eivät toimi, voit kokeilla tätä vanhaa viisautta:

MEEMI-suklaanhimo

Lue myös:

    Uusimmat