Iskelmätähti kääntynyt ortodoksiksi

25:27

Kai "Kuju" Hyttinen ei ole kuulunut kirkkoon 30 vuoteen. Nyt laulaja on päättänyt kääntyä ortodoksiksi.

Tarkkaa syytä sille, miksi juuri ortodoksinen kirkko, Kuju ei osaa antaa.

– Ei sitä pysty selittämään, mutta ortodoksiseen kirkkoon liittyminen tuntui oikealta ratkaisulta. Se antaa jonkinlaisen viitekehyksen, jossa voi tarkastella omaa elämäänsä ja käydä sisäistä dialogia.

Kuju kertoo, että kirkon jäseneksi liittyminen on jälkeenpäin tarkasteltuna seurannut johdonmukaisesti rauhan kaipuuta, josta kumpusi myös muutto Kilpisjärvelle 2000-luvun alussa.

Ortodoksiksi kääntyminen on sivunnut myös Kujun opintoja. Hän on aloittanut ortodoksisen kirkkomusiikin opinnot yliopistossa muutama vuosi sitten.

– Musiikkia on yli puolet opintopisteiden määrästä, loppu on teologiaan vihjaavia aineita. Teologia haastaa, koska itse on itsensä suurin vastus. Pitää ylittää ja murtaa omat ennakkoluulonsa ja ennakkoasenteensa

Kuju paljastaa suhtautuvansa opiskeluun nyt aivan eri tavalla kuin nuorena. Kun motivaatio on kova, asiat tuntuvat helpommilta.

– Kun rupesin 2000-luvun alussa opiskelemaan venäjää, aika nopeassa ajassa hankin auttavan keskustelukielitaidon, koska olin niin motivoitunut, Kuju toteaa ja jatkaa, että opiskelun päämäärät ovat nykyään paljon suurempia kuin ammatinhankinta.

– Päämääräni on yrittää ymmärtää elämää. Se on täysin mahdoton tehtävä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja