Mainos

Guardian: Isisin johtaja haavoittunut vakavasti

Isis-järjestön johtaja Abu Bakr al-Baghdadi, on haavoittunut vakavasti ilmaiskussa Irakin länsiosissa. Asiasta kertoo sanomalehti Guardian tietolähteidensä mukaan.

Yhdysvaltain johtama isku tapahtui lähteen mukaan jo maaliskuussa. Guardianin irakilaisen neuvonantajan sekä länsimaisen diplomaatin mukaan iskun tarkka päivä oli 18.3, ja paikkana oli al-Baaj lähellä Syyrian rajaa. Länsimaisen diplomaatin mukaan iskussa kuoli kolme miestä.

Tietolähde kertoo, että Baghdadin vammat olivat aluksi hengenvaarallisia, mutta hän on sitten toipunut hitaasti. Toistaiseksi hän ei ole kuitenkaan palannut järjestön operatiiviseen johtoon.

Isisin muut johtajat kokoontuivat iskun jälkeen jo suunnittelemaan uuden johtajan valintaa. Baghdadin kerrottiin haavoittuneet aiemmin kin, viime marras- ja joulukuussa. Tosin kumpaakaan näistä tiedoista ei ole saatu vahvistettua.

Guardianin tietojen mukaan Baghdadi on oleskellut viime vuosina erityisen paljon al-Baajin, sillä Yhdysvallat ei partioi alueella säännöllisesti. Kaupunkin sijaitsee 200 metriä länteen Mosulista, Isisin "pääkaupungissa", jonka järjestö valtasi Irakilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.