Isännöitsijöiden palkkiot vaihtelevat suuresti

Taloyhtiöiden maksamat isännöintipalkkiot vaihtelevat suuresti, kertoo Suomen Kiinteistöliiton ja Suomen Isännöitsijäliiton selvitys. Korkeimpia palkkioita maksetaan ennen vuotta 1960 rakennetuissa taloissa.

-Vanhassa rakennuksessahan kiinteistön hoitoon liittyvää työtä on enemmän, toteaa Kiinteistöliiton tutkimusjohtaja Mauri Marttila. Työmäärään vaikuttaa myös esimerkiksi se, onko taloyhtiöllä velkaa.

Pääkaupunkiseudulla isännöitsijöiden palkkiotaso on jonkin verran korkeampi kuin koko maassa keskimäärin. Marttilan mukaan yksi syy on se, että vanhoja talojakin on enemmän.

Ennen vuotta 1960 rakennetuissa taloissa isännöitsijäpalkkiot ovat keskimäärin 1,46 markkaa kuussa neliömetriä kohti. 1980-luvun taloissa vastaava luku on 1,11 markkaa. Myös samanikäisten talojen isännöintipalkkioissa oli varsin suuria eroja.

Isännöintipalkkioiden tasoa on nyt selvitetty ensimmäisen kerran vuoden 1991 jälkeen. Tuolloin Isännöitsijäliitto luopui kilpailuviraston vaatimuksesta antamasta suosituksia palkkioiden tasosta.

-Isännöitsijöiden ansiotaso on kehittynyt suunnilleen samalla tavoin kuin muidenkin toimihenkilöiden. Palkkioiden suuruudessa on kuitenkin aika lailla hajontaa, sanoo Marttila.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja