IS: Keski-Uudellamaalla kotihoitoon jaettu iho-oireita aiheuttavia kasvosuojia – materiaali kuin kartonkia, nenän muotoiluun pussinsulkija

Kiuruveden hoivakodissa 11 vanhusta on kuollut ja osa sairastaa yhä – omaiset eivät voi siirtää läheisiään hoivakodista pois 3:50
Video: Kiuruvedellä hoivakodissa 11 vanhusta on kuollut koronavirukseen.

Keski-Uudellamaalla hoitajien käyttöön on annettu kasvosuojia, joista on tullut hoitajille oireita, kertoo Ilta-Sanomat.

Keski-Uudellamaalla ainakin osa hoitajista on kertonut saaneensa käytössä olevista kasvosuojista oireita. 

– Oireita aiheuttaneiden maskien määrää ei pystytä tässä vaiheessa arvioimaan. Ensimmäiset käyttöön otetut erät tulivat kuntien terveyskeskusten aiemmista valmiusvarastoista. Meillä ei ole varmaa tietoa, ovatko nämä oireita aiheuttaneet maskit juuri niitä eriä, kertoo sote-kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen Ilta-Sanomille.

Nimettömänä pysyttelevä, alueella työskentelevä hoitaja kertoo, että viime viikolla hoitajat saivat käyttöönsä uusia kasvosuojia, jotka nähdessään hän järkyttyi. Kasvosuojan käyttö poltteli poskipäissä vain muutaman minuutin jälkeen. Osa käyttäjistä sai niistä pääkipua.

– Suojainten materiaali on jonkinlaista kaksinkertaista kartonkia. Maskiin on niitattu pussinsulkija, joka pitäisi muotoilla nenään. Myös kuminauhat ovat niiteillä kiinni niin, että niitit ovat hoitajan kasvoja vasten.

Hoitajan mukaan kasvosuojia käytetään ainakin Nurmijärvellä ja Mäntsälässä kotihoidoissa sekä alueilla sijaitsevissa Attendon hoivakodeissa.

Lue myös:

    Uusimmat