IS: Kaksoset menettänyt laulaja: En saanut hoitoa ajoissa

Laulaja Johanna Pakonen menetti kaksospoikansa traagisesti ennenaikaisessa synnytyksessä. Johanna kertoo Ilta-Sanomissa miettivänsä, olisiko lapset voitu pelastaa, mikäli hän olisi saanut erikoishoitoa, joka häneltä kerta toisensa jälkeen evättiin.

Johanna yritti tuloksetta päästä raskauden alusta asti hoitoon Turun yliopistolliseen keskussairaalaan, joka on erikoistunut kaksosraskauksiin. Odotuksen edettyä alettiin epäillä TTTS-syndroomaa, joka tarkoittaa, että veri virtaa epätasaisesti lasten yhteisessä istukassa.

Edelleenkään maksusitoumusta Tyksiin ei tippunut. Viimein Johanna pääsi syndroomaan erikoistuneen lääkärin vastaanotolle Ouluun, mutta oli jo myöhäistä. Toinen pojista oli jo menehtynyt kohtuun ja toinen kuoli elettyään puoli tuntia. Raskausviikkoja oli takana vasta 23.

– Miten lääkärit voivat päättää näin ihmisten elämästä? Miksi Pori ei voinut antaa maksusitoumusta Turkuun, kun sama raha siihen kuitenkin olisi kulunut? Ei voi olla kyse byrokratiasta, kun on kyse ihmishengestä, Johanna vuodattaa lehdessä.

Janiksi ja Joonataniksi nimetyt pojat tuhkattiin, ja Johanna laskee uurnat kesällä miehensä kanssa kotimaisemiin Köyliöön. Vaikka pahin on jo ohi, enkelilapset ovat sydämessä ikuisesti.

– En enää ajattele heitä koko ajan. Ehkä siksi, että en ehtinyt tuntea heitä. Mutta annan joka ilta suukot valokuvalle ja toivotan hyvät yöt.

Johanna myös kertoo, ettei pelkää yrittää pian jo uutta raskautta.

Lähde: Ilta-Sanomat

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat