Mainos

Iranin ja Yhdysvaltain edustajat sydämellisissä merkeissä

Haagissa on meneillään kansainvälinen konferenssi, jossa hahmotellaan Afganistanin tulevaisuutta ja jälleenrakentamista. Kokoukseen osallistuvan Yhdysvaltain ulkoministerin Hillary Clintonin mukaan Yhdysvaltain ja Iranin edustajat ovat tavanneet lyhyesti sydämellisissä merkeissä kokouksen yhteydessä. Clinton kertoi, että tapaamista ei ollut suunniteltu etukäteen eikä siinä menty asiakysymyksiin, mutta päätettiin pitää yhteyttä vastakin.

Vaikka konferenssi käsittelee nimenomaan Afganistania, niin lehdistötapaamisessa on käyty läpi monia muitakin ajankohtaisia asioita.

Hillary Clinton ymmärtää Japania Pohjois-Korean ohjuskoeasiassa. Clinton sanoo, että Japanilla on täysi oikeus puolustaa aluettaan haluamallaan tavalla. Clintonin mukaan Pohjois-Korean ohjuskoevalmistelut ovat hyvä esimerkki provosoinnista.

Pohjois-Korea valmistelee ohjuskoetta, jonka se on ilmoittanut kuuluvan rauhanomaiseen avaruusohjelmaansa, mutta muut maat pitävät koetta puhtaasti sotilaallisena. Clinton sanoi lehdistötilaisuudessa, että Pohjois-Korea ei voi tehdä ohjuskoettaan "seuraamuksitta". Hän viittasi mahdollisiin YK:n turvallisuusneuvoston päätöksiin, jotka syntyvät asian tiimoilta.

(MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.