Mainos

Iran hidastanut uraanin rikastamista

IAEA:n mukaan ei ole varmaa johtuuko uraanin rikastamisessa käytettävän laitteiston rakentamisen hidastuminen poliittisesta päätöksestä vai teknisistä ongelmista.

Iran on hidastanut uraanin rikastamisessa käytettävän laitteiston rakentamista, kertoi Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA tänään. Järjestön tarkastajat vierailivat Natanzin ydinlaitoksessa viime viikolla.

- Menemättä yksityiskohtiin voidaan sanoa että hidastuminen on merkillepantavaa. Kyse ei kuitenkaan ole täysimittaisesta jäädyttämisestä, sanoi IAEA:n pääjohtaja Mohamed ElBaradei.

Hänen mukaansa rikastamisessa käytettävien sentrifugien asennustyöt Natanzissa ovat hidastuneet, joskaan täyttä varmuutta ei ole siitä, onko kyse poliittisesta päätöksestä vai teknisistä ongelmista.

Ulkovallat epäilevät Iranin tähtäävän ydinaseiden valmistukseen. Britannian tuore ulkoministeri David Miliband vaati Financial Times -lehden haastattelussa Iranin vastaisten pakotteiden tiukentamista, jos maa kielloista huolimatta yhä jatkaa rikastamistyötä.

YK:n turvallisuusneuvosto on joulukuun jälkeen määrännyt kahdesti pakotteita Irania vastaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.