Mainos

Irakin Baladissa verinen viikonloppu

Kymmeniä ihmisiä on teloitettu ja kidutettu kuoliaaksi Irakissa viikonlopun aikana.

Irakissa kahden uskontoryhmän välinen verenvuodatus jatkui tänään Baladin kaupungissa. Sunneja siepattiin ja surmattiin kostoksi sen jälkeen kun al-Qaida -terroristiryhmä surmasi teloitustyyliin 14 shiialaista maatyöntekijää perjantaina.

- Tapaus kiihotti baladilaiset sieppaamaan 70 ihmistä sunnikylistä kaupungin ympäristöstä. Toistaiseksi on löytynyt 40 ruumista ja muiden kohtalosta ei ole tietoa, Salaheddinin maakunnan apulaiskuvernööri Hussein Jabarah kertoi.

Balad sijaitsee Bagdadin pohjoispuolella. Osaa kuolonuhreista oli kidutettu. Uhreja siepattiin sattumanvaraisesti kylistä, pelloilta ja omavaltaisesti pysytetyiltä tiesuluilta.

Pohjoisen kurdialueella Kirkukissa tuhoisan pommihyökkäyksen kohteeksi joutui naisille tarkoitettu opettajaoppilaitos. Kaksi nuorta opiskelijaa kuoli ja 25 haavoittui, kun itsemurhahyökkääjä räjäytti räjähteillä lastatun auton koulun portilla oppituntien päättyessä.

Kirkukissa räjähti neljästä viiteen pommia, ja kuolonuhreja oli kaikkiaan 14, poliisi kertoi. Haavoittuneita oli yhteensä yli 70.

Bagdadin eteläpuolella Latifijan sunnikaupungissa asemiehet surmasivat kahdeksanhenkisen shiiaperheen kotiinsa. Bagdadissa viisi kuoli ja 10 haavoittui kolmessa tienvarsipommin räjähdyksessä. Kolme amerikkalaissotilasta kuoli pommin räjähtäessä heidän ajokkinsa vieressä. Najafissa selvittiin väkivaltaisuuksitta.

Sadattuhannet shiiapyhiinvaeltajat viettivät kaupungissa vuotuista uskonollista juhlaansa ilman välikohtauksia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.