Mainos

Irak uhmaa YK:n asetarkastuksia

Irak on ilmoittanut, että se ei siedä YK:n asetarkastajilta enää yhtään "farssia". Irak syytti virallisessa lehdessä al-Jumhouriyassa asetarkastajia jälleen kerran vakoilusta Yhdysvalloille.

Sanasodassa Yhdysvaltain ja Irakin välillä ei ole ollut näkyvissä laantumisen merkkejä, vaikka Irak onkin jo sallinut asetarkastukset osittain. Irakin ulkoministeri uhkasi eilen, että hallitus "heittäisi ulos" kaikki tarkastajat, jotka yrittäisivät päästä Saddamin palatseihin - silläkin uhalla, että tarkastuskielto yllyttäisi Yhdysvallat sotilaallisiin vastatoimiin.

Yhdysvaltain puolustusministerin William Cohenin mukaan Saddamin palatsi tulisi ehdottomasti tutkia. Cohen esitteli tiistaina Yhdysvaltain puolustusministeriön julkaiseman tutkimuksen joukkotuhoaseiden lisääntymisestä, mistä kävi ilmi, että Irakilla olisi hallussaan mm. 200 tonnia hermokaasua. Määrä riittää teoriassa tappamaan maapallon koko väestön.

Irak syytti Yhdysvaltoja "hysterian" lietsomisesta väärin perustein.
- Irak ei ole tuottanut eikä sillä ole hallussaan yhtään grammaa hermokaasua, presidentti Saddam Husseinin neuvonantaja sanoi. Hänen mukaansa YK:n asetarkastajat voivat vahvistaa asian.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.