Mainos

Irak arvostelee arabinaapureitaan tuen puutteesta

Irak on arvostellut arabinaapureitaan, jotka eivät ole tuominneet Yhdysvaltain ja Britannian ilmaiskuja Irakiin. Varapääministeri Tareq Aziz moitti kovin sanoin Egyptin presidenttiä Hosni Mubarakia, joka on "ainoana maailmassa katsonut parhaaksi syyttää Irakin johtoa hyökkäyksestä mieluummin kuin Clintonia". Egyptin ulkoministeri Amr Moussa kertoi myöhään maanantaina, että arabimaiden ulkoministerit ovat siirtäneet tammikuun 24:nneksi kokouksensa, jossa oli määrä valmistella arabimaiden huippukokousta.

Huippukokouksessa on tarkoitus käsitellä Irakiin tehtyjä iskuja. Alkuperäisen suunnitelman mukaan ulkoministerikokous olisi pidetty Kairossa keskiviikkona. Virallinen irakilaislehti al-Qadissiya syytti tiistaina Saudi-Arabiaa ja Kuwaitia siitä, että ne ovat tahallaan tehneet tyhjiksi kokoushankkeet. Lehden mukaan määräys kokouksen siirtämisestä tuli Washingtonista sen jälkeen, kun ilmeni, että kokouksessa piti käsitellä ilmaiskuja.

Kiina kehotti toimiin Irakin tilanteessa

Kiinan ulkoministeriö on kehottanut osapuolia ryhtymään toimiin, joilla vältetään Irakin tilanteen huononeminen nykyisestä. Toimien joukossa on mm. vaatimus asiaa koskevasta YK:n turvallisuusneuvoston julkilausumasta. Ministeriön edustajan mukaan Kiina on hyvin huolestunut kehityksestä Irakissa ja syvästi pettynyt laukaustenvaihdosta Pohjois-Irakissa. Irak ilmoitti eilen ampuneensa alas amerikkalaisen lentokoneen Pohjois-Irakin lentokieltoalueella. Yhdysvallat on kiistänyt väitteen. Amerikkalaiset ja irakilaiset tulittivat kuitenkin toisiaan alueella.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.