Mainos

Intian ja Pakistanin tapaaminen epävarmaa

Intian ja Pakistanin välit ovat yhä kireät, mutta kumpikin maa vakuuttaa rauhantahtoaan. Pakistan haluaisi maiden johtajien tapaavan ensi viikolla pidettävän Etelä-Aasian maiden alueellisen yhteistyöneuvoston kokouksen aikana.

Pakistanilaisia sotilaita

Pakistanin presidentti Pervez Musharraf ilmoitti eilen haluavansa tavata Intian pääministerin Atal Behari Vajpayeen ensi viikolla, mutta Intia ei ollut halukas neuvotteluihin.

Tänään Pakistan ilmoitti, ettei se pidä päämiesten tapaamista välttämättömänä, mutta painotti, että pienikin selkkaus kahden ydinasevaltion rajalla voisi johtaa isompiin yhteenottoihin. Siksi neuvottelut olisi syytä aloittaa pikimmiten. Pakistanin ulkoministeri Abdul Sattar pitää kuitenkin ydinaseiden käyttöä maiden välisessä selkkauksessa mahdottomana ajatuksena. - Pakistan ei etsi sotaa, ei paikallista eikä yleistä, eikä perinteistä tai ydinsotaa. Pakistan haluaa Intian kanssa rauhaa ja rauhallista rinnakkaiseloa, Sattar sanoo.

Rauhanvakuutteluistaan huolimatta Pakistan on kieltänyt tänään kaikki maassa näkyvät intialaiset satelliittikanavat. Syynä Pakistanin mukaan on se, että kanavat syöttävät "myrkyllistä Pakistanin vastaista propagandaa". Mikäli tv-operaattorit rikkovat kieltoa, niitä odottaa toimiluvan peruuttaminen.

Intian parlamentissa sattui muutama viikko sitten verilöyly, jossa kuoli toistakymmentä ihmistä. Intian mukaan ammuskelijat olivat pakistanilaisia terroristeja.
(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.