Mainos

Interpol varoittaa terroriuhasta olympialaisissa

Kansainvälinen poliisijärjestö Interpol kehottaa Kiinaa varautumaan terrori-iskun yritykseen Pekingin olympialaisissa. Interpol pitää mahdollisena, että al-Qaida tai jokin muu ryhmä valmistelee hyökkäystä olympialaisten aikaan.

- Kiina avaa ovensa sadoilletuhansille ulkomaisille vierailijoille ja toimittajille. Lisäksi miljardit katsovat kisoja televisiosta, muistutti Interpolin pääsihteeri Ronald Noble Lyonissa pidetyssä kokouksessa.

- Tämä voisi tarjota terroristeille helpon pääsyn paikalle ja takaisi, että hyökkäyksellä olisi heti maailmanlaajuinen vaikutus.

Noblen mukaan "tilanne on muuttunut selvästi" viime syyskuusta, jolloin Interpolilla ei ollut vihiä iskusuunnitelmista. Hän viittasi kiinalaisten tiedotusvälineiden juttuihin, joiden mukaan maan viranomaiset ovat paljastaneet hyökkäysaikeita. Niistä on syytetty Kiinan keskushallintoa vastustavia ryhmiä.

Noble muistutti, että lisäksi Indonesian poliisi pidätti joulukuussa useita al-Qaida-epäiltyjä, joiden hallusta löydettiin tiettävästi Pekingin kartta ja tietoja kilpailupaikoista. Hänen mielestään myös Tiibetin levottomuudet vaikeuttavat olympialaisten turvallisuuden arviointia.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.