Reuters: Venäjältä poistunut Navalnyin vaimo on saapunut Frankfurtiin

Venäjän opposition johtohahmon Aleksei Navalnyin vaimo Julija Navalnaja on saapunut Frankfurtiin Saksaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston mukaan tieto perustuu saksalaislehti Spiegelin tietoihin.

Aiemmin tänään Interfax kertoi Navalnyin vaimon lähteneen Venäjältä.

Navalnaja ei ole itse kommentoinut asiaa. Uutistoimisto Tass ei maastapoistumiselle vahvistusta myöskään Navalnyin tai Navalnajan asianajajilta.

Aleksei Navalnyi sai viikko sitten runsaan kahden ja puolen vuoden vankilatuomion palattuaan Saksasta Venäjälle, kun hänen aikaisempi ehdollinen tuomionsa muutettiin ehdottomaksi.Navalnyi vietti syksyn Saksassa toipumassa myrkytyksestä, ja Julija-vaimo oli Saksassa hänen kanssaan.

Julija Navalnaja pidätettiin kahdesti mielenosoituksissa, joissa vastustettiin Navalnyin tuomiota. Hän ei kuitenkaan saanut syytteitä.Pariskunnalla on kaksi lasta, joiden uskotaan oleilevan Venäjän ulkopuolella.

Venäjä haluaisi pidättää Navalnyin avustajan

Venäjällä tuomioistuin on vanginnut poissaolevana Navalnyin läheisen avustajan Leonid Volkovin. Hänet on nyt etsintäkuulutettu Venäjällä ja useissa muissa entisissä neuvostotasavalloissa.

Venäjän tutkintakomitean mukaan Volkovia syytetään alaikäisten kehottamisesta osallistumaan laittomiin mielenosoituksiin. Volkov oleskelee ja työskentelee tällä hetkellä EU:n alueella Liettuassa.

Alle 18-vuotiaiden usuttamisesta mielenilmauksiin voi Venäjällä saada jopa kolmen vuoden tuomion. Volkov on sanonut jatkavansa työtään normaalisti pidätysmääräyksestä huolimatta. EU:n ja muiden länsimaiden edustajien kanssa käydyssä videoneuvottelussa hän kehotti EU:ta asettamaan Venäjän johdolle henkilökohtaisia pakotteita.

Venäjä on leimannut Volkovin maanpetturiksi pakotepuheiden vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat