Mainos

Insuliinisurmasta epäillyt muuttelivat kertomuksiaan

Seinäjoen käräjäoikeus on määrännyt molemmat syytetyt mielentilatutkimukseen.

Seinäjoen käräjäoikeus määräsi myöhään illalla molemmat Lehtimäen opiston insuliinisurmasta syytetyt mielentilatutkimukseen. Taposta tai törkeästä kuolemantuottamuksesta syytetään 35- ja 51-vuotiaita naisia, jotka toimivat Lehtimäen opiston yövalvojina.

Alavuden poliisi on julkistanut osittain Lehtimäen opistolla sattuneen insuliinikuoleman esitutkinta-aineiston. Kuulustelupöytäkirjoista käy ilmi, että syytettyjen kertomukset ovat vaihdelleet useaan otteeseen.

Poliisi alkoi tutkia 21-vuotiaan kehitysvammaisen naisen kuolemaa, kun ruumiinavauksessa kuolinsyyksi ilmeni insuliinimyrkytys. Nainen ei sairastanut diabetesta. Nainen löydettiin kuolleena sängystään 10. heinäkuuta kello 7.05 syytettyjen hoitajien yövuoron päätyttyä.

Tarina muuttui ainakin kolme kertaa

Kuulustelujen aluksi elokuun 28. päivänä molemmat opiston yövalvojina toimineet naiset kiistivät tietävänsä mitään insuliinikuolemasta. Seuraavana päivänä 51-vuotias epäilty kertoi itse pistäneensä uhriin insuliinia ja sanoo, ettei hänen 35-vuotiaalla avopuolisollaan ollut mitään osuutta asiaan. Myöhemmin molemmat kertoivat, että 35-vuotias oli pistänyt uhriin insuliinia molempien hoitajien ollessa paikalla.

Syyskuun puolivälissä 51-vuotias muutti kertomustaan kolmannen kerran. Hän kertoi, ettei ollut paikalla insuliinia pistettäessä eikä tiennyt koko asiasta. Asianajaja Mika Kinnusen mukaan nainen on myös oikeudessa kiistänyt kaiken.

Asiaa käsiteltiin Seinäjoen käräjäoikeudessa eilen ja tänään suljetuin ovin.

Mustasukkaisuutta taustalla?

Kuulusteluissa epäillyt selittivät insuliinin pistämistä halulla rauhoittaa uhria. Epäillyt kuvailivat uhrin rauhattomuutta ennen pistosta huutamiseksi, käsillä huitomiseksi ja potkimiseksi. Syyskuussa suoritetussa kuulustelussa 35-vuotias kertoi myös mustasukkaisuuden tunteista, joita vahvisti se, kun uhri tarttui hänen avopuolisonsa rintaan.

Kuulustelija kysyy 35-vuotiaalta, laukaisiko mustasukkaisuus teon.

- Paljon mahdollista. Pääni sisällä sanoi ääni, että pistä sitä, nainen vastaa.

35-vuotias kertoi, että hän tiesi insuliinipistoksen olevan vaarallinen diabetesta sairastamattomalle. Hän kertoi olleensa sekavassa tilassa eikä osannut selittää, miksi ei hankkinut uhrille apua.

Molemmat naiset kiistivät kuulusteluissa sen, että nimenomaisena tarkoituksena olisi ollut tappaa uhri.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.