Instrumentariumin työntekijät jaoteltiin koulutustilaisuudessa väreihin, punaisten syytettiin myrkyttävän yritystä – Toimitusjohtajalle tuli kiire pyytää anteeksi, kun asiasta nousi kohu

13:09
Itkua ja nöyryytystä – työntekijöiden edustaja kertoi suorassa lähetyksessä, mitä optikkoliikkeiden koulutuksissa tapahtui.

Instru Optiikan toimitusjohtaja Pasi Anttilan toiminta yhtiön Roadshow-koulutustilaisuudessa on aiheuttanut tyrmistystä ja epäuskoa.

Taloussanomat uutisoi aiemmin tänään Instru Optiikan henkilökunnalle laaditusta koulutustilaisuuksien sarjasta, joista yksi järjestettiin pääkaupunkiseudulla.

Lehden mukaan tilaisuudessa työntekijät jaoteltiin punaiseen, keltaiseen ja vihreään väriin. Vihreät olivat hyviä työntekijöitä, ja keltaisilla oli parannettavaa. Punaiset työntekijät oli puolestaan luokiteltu "yritystä sisältäpäin myrkyttäviksi".

Taloussanomien mukaan henkilöstö oli kokenut toiminnan nöyryyttäväksi.

Toimitusjohtajalle tuli kiire pahoittelemaan tekojaan

Asian tultua julki Anttila riensi pahoittelemaan menetelmiään. Anttila toteaa nyt tiedotteessa, että tilaisuuden järjestelyissä "tehtiin virheitä". 

Anttilan mukaan kohua aiheuttaneet tilaisuudet järjestettiin, koska hän koki tärkeänä, että "johto kohtaa jokaisen tiimiläisen henkilökohtaisesti".

– Myönnän, että valintamme toteuttaa ryhmäjako tällä tavalla oli epäonnistunut. Pyydän anteeksi ryhmäjaon toteutusta ja kovia sanavalintojani tilaisuuksissa ja otan virheistä opikseni, Anttila kertoo.

ERTO: Hävytöntä ja todennäköisesti laitonta

Toimihenkilöliitto ERTOn mukaan työnantajan nöyryyttävälle ja asiattomalle toiminnalle ei ole miltään osin ollut ERTOn tai luottamusmiesten hyväksyntää tai tukea.

– Yhtiön toimitusjohtajalle on nimenomaisesti ilmoitettu, etteivät luottamusmiehet hyväksy henkilöstön luokittelua eri väreihin, toteaa ERTO tiedotteessaan.

ERTOn mukaan sen optikoita edustanutta luottamusmiestä oli kielletty osallistumasta kahteen tilaisuuteen.

Liitto kertoo, että sen saamat tiedot työnantajan toiminnasta viittaavat laittomuuksiin.

– Työnantajan toiminta mitä ilmeisimmin rikkoo työturvallisuuslakia. 

ERTOn mukaan ainakin yksi niin sanottuun punaiseen ryhmään Helsingin tilaisuudessa osoitettu optikko on tilaisuuden jälkeen irtisanottu.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja