Mainos

Instrumentariumin liikevaihto nousi

Instrumentariumin liikevaihto kasvoi viime vuonna 12 prosenttia ja kohosi 1025 miljoonaan euroon.

Yhtiön tulos parani selvästi edellisvuodesta ja liikevoitto nousi 80 miljoonasta eurosta 116 miljoonaan euroon. Suhteessa liikevaihtoon liikevoitto nousi 8,7 prosentista 11,3 prosenttiin.

Instrumentariumin voitto kasvoi tänään julkistetun tilinpäätöksen mukaan 72 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 47 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos nousi 1,80 eurosta 3,01 euroon. Yhtiön hallitus esittää osingoksi 1,20 euroa osakkeelta.

Suurimman yksikön anestesian ja tehohoidon liikevaihto nousi 714 miljoonaan euroon. Datex-Ohmedan asema vahvistui yhtiön mukaan anestesialaitteiden ja järjestelmien markkinoilla ja myös tehohoidon alueella, vaikka kasvutavoitteita Yhdysvaltain markkinoilla ei saavutettukaan.

Instrumentariumin tase nousi 966 miljoonaan euroon. Korollinen nettovelka pieneni 41 miljoonaa euroa 185 miljoonaan euroon. Nettorahoituskulut olivat 11,9 miljoonaa euroa. Omavaraisuusaste nousi 50 prosentista 54 prosenttiin.

Yhtiön hallitus ennakoi tämän vuoden tuloksen paranevan edelleen ja luonnehtii konsernin tilannetta vakaaksi. Datex-Ohmedan tavoitteena on vahvistaa edelleen asemiaan erityisesti tehohoitomarkkinoilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.