Inka pääsi hävittäjälentäjäkouluun

Helsinkiläinen Inka Niskanen on hyväksytty ensimmäisenä naisena Maanpuolustuskorkeakoulun ilmavoimalinjan kadettikurssille.

Kadettina Niskanen pääsee lentämään harjoitushävittäjä Hawkia ja sitten sitä tietä vaikka Hornetia. Toistaiseksi koko maailmassa on koulutettu vain muutamia naisia hävittäjälentäjiksi. Inka Niskanen on tähän mennessä saanut oppinsa Kauhavan ilmasotakoulusta, jonka lentoreserviupseerikurssi päättyi tämän kuun alussa. Hänen ohellaan tämän kurssin suoritti myös mm. Katariina Kauriinoja. Molemmat olivat samalla ensimmäiset ilmavoimien lentäjäkoulutukseen päässeet naisupseerikokelaat. Heidät ylennettiin kurssin päätteeksi reservin vänrikeiksi.

Upseereja kouluttavan Maanpuolustuskorkeakoulun kadettikurssit alkavat 24. elokuuta. Pääesikunnasta kerrotaan myös, että koulun 85:lle kadetti- ja 68. merikadettikursseille hyväksyttiin 109 oppilasta. Kurssille hyväksyttyjen joukossa on viisi naista. Lisäksi kahdeksan virolaista aloittaa syksyllä upseerin opintonsa. Kadettikurssin maavoimalinjalla aloittaa 71 kadettia, joista kahdeksan tulee Virosta. Merivoimalinjalla opintonsa aloittaa 15 ja ilmavoimalinjalla 23 kadettia.

Lue myös:

    Uusimmat