Mainos

Indonesiassa mielenosoituksia hinnankorotuksia vastaan

Useita indonesialaisia on pidätetty eri puolilla maata näiden osoitettua mieltään nopeasti nousevia hintoja vastaan, Indonesian poliisi kertoi tänään. Väkivaltaisuudet levisivät noin kymmeneen kaupunkiin ja kylään tiheään asutuilla Jaavan ja Sulawesin saarilla. Iskut kohdistuivat etupäässä kauppoihin.

Tärkeiden päivittäistavaroiden hinnat ovat nousseet monien indonesialaisten ulottumattomiin. Indonesian hallitus tiedotti kuitenkin tänään, että maata ei uhkaa nälänhätä: ruokaa on varastossa koko vuoden tarpeiksi. Indonesian talouskriisi on herättänyt mielenosoitusten lisäksi vaateita poliittisista uudistuksista ja presidentti Suharton vetäytymisestä vallasta. Maan vaikutusvaltainen sotilasviranomainen arvioi kuitenkin, että talousuudistukset ovat lähitulevaisuudessa todennäköisempiä kuin poliittiset. Maa ei ole vielä valmistautunut Suharton jälkeiseen aikaan.

Talouskriisi on tuonut myös Maailmanpankin johtajan James Wolfesohnin Indonesiaan. Wolfensohnin on määrä tavata huomenna presidentti Suharto sekä hallituksen edustajia ja vierailla pääkaupungin Jakartan köyhällä asutusalueella, Maailmanpankista kerrottiin.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.