Mainos

Indonesialaiskoneen mustat laatikot tutkitaan

Mustista laatikoista saatujen tietojen avulla pyritään selvittämään, miten turmakoneen lentäjät toimivat juuri ennen onnettomuutta.

Indonesian lentoturman tutkijat ovat tutustuneet onnettomuuskoneen mustiin laatikoihin. Alustavat tutkimukset ovat paljastaneet koneen etupyörän pettäneen kiitoradalla, minkä jälkeen koneet moottorit, siipi ja polttoainesäiliö repeytyivät irti ja kone syttyi palamaan. Keskiviikon turmassa kuoli 21 ihmistä.

Australian viranomaiset johtavat onnettomuustutkimuksia, joiden tavoitteena on määrittää, miten lentäjät toimivat onnettomuutta edeltävinä hetkinä.

Uhrien joukossa oli viisi australialaista, joista neljä oli maan Indonesian-suurlähetystön työntekijöitä ja yksi toimittaja.

Lentäjien mukaan voimakas tuulenpuuska työnsi koneen pois reitiltään juuri, kun se lähestyi Yogyakartan lentokenttää. Kone iskeytyi kiitoradalle liian suuressa nopeudessa ja suistui pellolle. Yli sata ihmistä ehti paeta lentokoneesta ennen räjähdysmäistä tulipaloa.

Indonesialainen onnettomuustutkija arvelee rajun tulipalon johtuneen polttoainesäiliön repeytymisestä. Osa matkustajista ei päässyt pakenemaan ajoissa, koska ainakin yksi hätäuloskäynneistä ei avautunut.

Indonesialaistutkijat arvelivat aiemmin, että onnettomuuden aiheutti lentäjien virhe lähestymisnopeuden valinnassa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.