Indica-yhtyeen laulaja Jonsu katosi vuosiksi julkisuuden valokeilasta – nyt nainen on suunnannut täysin uudelle uralle uuden ammatin myötä

6:20
Indica-yhtyeestä tuttu Jonsu hävisi pitkäksi aikaa julkisuudesta – Nyt MTV paljastaa hänen uudet suunnitelmansa

Indica-yhtyeestä tuttu Jonsu suuntaa omalle soolouralleen, mutta hän on opiskellut myös itselleen täysin uuden ammatin.

Pop-rock -yhtye Indica niitti mainetta ja suosiota Suomessa 2000-luvun alussa, mutta vuoden 2015 tienoilla yhtye jäi määrittelemättömän mittaiselle tauolle. Nyt bändin laulajana tunnettu Jonsu, oikealta nimeltään Leena Johanna Salomaa, on viihtynyt viime vuosien ajan poissa julkisuuden valokeilasta.

Nyt Jonsu on tähtäämässä omalle soolouralleen. Perjantaina 4. syyskuuta Jonsu julkaisi Taikaviitta-sinkkunsa, jossa laulaja itse matkaa lapsuutensa kotiin sekä maisemiin. Jonsu on itse tätä nykyä kahden lapsen, nelivuotiaan sekä yksivuotiaan äiti, mutta kevään korona-aikana hänelle muodostui yllättävän raskaaksi se, ettei hän päässyt itse vierailemaan omassa lapsuudenkodissaan.

– Mä olen varmaan poikkeusyksilö siinä mielessä, että mä olen tähän ikään mennessä varmaan joka viikko viettänyt yhden yön kotona. Ja vanhempani ovat sen verran vanhempia, että yhtäkkiä kotiin ei ollut enää menemistä.

Aikana, jolloin Jonsu on ollut poissa julkisuudesta ja perustanut perheen, hän vaihtoi myös alaa ja opiskeli itselleen aivan musiikkialaa päinvastaisen ammatin. Viime kuussa Jonsu valmistui nimittäin kauppatieteiden maisteriksi Aalto-yliopistosta.

Jonsun mukaan finanssiala alkoi kutsua jo bändiaikoina, jolloin hän tajusi, että nuottien lukemisen lisäksi myös ymmärrys numeroista olisi paikallaan, alasta riippumatta. Varsinkaan musiikkibisneksessä kauppatieteiden hallitseminen ei ole pahitteeksi. Tällä hetkellä Jonsu tekeekin nelipäiväistä viikkoa finanssialan töidensä parissa ja ”pitkää viikonloppua” soolouralle suuntaavana artistina.

Tilanne on samankaltainen myös muilla Indican neljästä jäsenestä. Lähes kaikki bändin jäsenet ovat hankkineet perheen ja suunnanneet omille, erilaisille elämänpoluilleen. Naiset pitävät kuitenkin yhä tiiviisti yhteyttä.

– Luulen, ettei se bändi ole ikinä täysin kuopattu. Ollaan edelleen erittäin hyviä ystäviä ja nähdään säännöllisesti ja varmasti jonain päivänä vielä tehdään jotain yhdessä.

Indican viisikko pääsi aikoinaan viettämään nuoruuttaan vilkkaan kiertue-elämän parissa, jolloin sattui ja tapahtui jatkuvasti. Jonsu myöntää, että varmasti jokainen perheellinen voi tuntea kaipuuta elämäntilannetta kohtaan, jolloin ei tarvinnut huolehtia kenestäkään muusta, kuin itsestään.

Toisaalta elämä on nyt täynnä erilaisia rikkauksia, mutta toisaalta vanhoja aikoja leimasi erityisesti mutkattomuus.

– Tietyllä tavalla elämä oli helpompaa, kun eli Indica-kuplassa silloin. Meillä ainakaan alkuaikoina ei ollut muita töitä, ei ollut opintoja, ei ollut perheitä. Me hypättiin keikkabussiin ja me elettiin siellä täysin omassa maailmassa.

– Mutta kyllä nyt koen tällä hetkellä, että elämä on aika hyvin balanssissa.

Täysin ilman välikohtauksia ei bändin yhteiselo kuitenkaan sujunut. Jonsun mukaan erimielisyyksiäkin oli, mutta usein ne liittyivät musiikillisiin valintoihin.

– Meillä on viisi ihmistä, kenellä on erilainen musiikkimaku ja välillä studiossa ne ovat nousseet kiivaiksikin keskustelunaiheiksi.

– Mutta muuten meillä on ollut aina sellainen sanaton sopimus, että tästä porukasta kukaan ei joudu pois, kaikki ovat ystäviä ja asioista ollaan erimieltä. Mutta ihmiset ovat aina tietyllä tavalla rakastaneet toisiaan ja pitäneet yhtä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja