Imolan F1-kisan topit ja flopit: Ferrarin kotikisasta tifosien painajainen – Bottaksella eväät isompaankin ihmeeseen

Tulosruutu teki selkoa Imolan F1-kisan tapahtumista.

MTV Urheilun F1-toimitus listaa jokaisen osakilpailun jälkeen viikonlopun onnistujat ja epäonnistujat. Kauden neljäs kisa, Emilia-Romagnan GP, päättyi Imolan radalla Red Bullin juhliin.

Max Verstappen ja Sergio Perez toivat Red Bullille makean kaksoisvoiton pahasti epäonnistuneen Ferrarin kotiradalta. McLarenin Lando Norris oli kolmas ennen kovan taistelun nelossijasta käyneitä Mercedeksen George Russellia ja Alfa Romeon Valtteri Bottasta.

TOPIT:

Red Bull

Yhtä pistettä vaille maksimitulos päävastustajan kotiradalta. Max Verstappenin viikonlopun ainoa kauneusvirhe tuli lauantain sprintin huonosta startista, jonka hallitseva mestari kuitenkin kuittasi viileällä ohituksella Charles Leclercista aivan sähäkän session lopussa. Kisassa hän ei jättänyt mitään jakoa Leclercille. Sergio Perez teki omaa vahvaa työtään, joka oli omiaan pakottamaan Leclercin virheeseen sunnuntain kisan lopussa. Red Bull on alkukauden keskeytyksistään huolimatta enää 11 pistettä perässä Ferraria ja osoitti Imolassa, ettei kauden parhaan auton titteliä vielä suinkaan ole jaettu punaisille.

George Russell

Meno Mercedeksellä oli edelleen kivuliasta pompotusta eivätkä viikonloppuna tehdyt toimenpiteet vieneet autoa oikeaan suuntaan. George Russell vähän välitti tästä, vaan rykäisi heti startissa viisi sijaa ylöspäin ja nosti tallin mukaan jopa palkintopallitaisteluun. Aivan sinne hän ei yltänyt, mutta nelossijan turvaaminen Bottaksen edeltä oli näyttävä suoritus. Russell on ollut alkukauden nimi Mercedeksellä. Hän pitää mielensä positiivisena samalla, kun naapuripilttuusta alkaa jo kuuluva voimistuvia äänenpainoja.

Valtteri Bottas

Bottas ei puhunut lainkaan liikoja, kun hän julisti jo hiukan vaikean sprintin jälkeen, että Alfa Romeossa riittää kyytiä taisteluun viitossijasta. Tuossa kohtaa hän toki otti vielä molemmat Ferrarit mukaan laskuihin, ja vielä pitkään kisan aikana hän halusi kuulla erostaan kolmoseksi ajaneeseen McLarenin Lando Norrisiin, ei niinkään Mersu-kuski Russelliin. Tavoitteet olivat korkealla, mutta valittavasti Alfa Romeon ongelmat varikkokäynnillä maksoivat Bottakselle ainakin nelossijan. Ilman varikolla tullutta kymmenen sekunnin tappiota mahdollisuudet olisivat olleet jopa satumaiseen palkintopallisijoitukseen. Ja olisihan se Mersun lyöminen ollut jo omalla tavallaan puoli voittoa...

Lando Norris

Sysimustan kauden alun jälkeen McLaren on alkanut löytää vauhtiaan. Australia toi jo kaksi sijoitusta kuuden parhaan joukosta. Nyt oli vuorossa kauden ensimmäinen palkintosija. Koko ajan alkaa käydä myös selvemmäksi, että Lando Norris on nousemassa Daniel Ricciardon edelle johtavaksi kuljettajaksi tiimissä. Hän on vienyt neljästä aika-ajosta jokaisen nimiinsä ja tuonut McLarenin 46:sta MM-pisteestä 35.

Yuki Tsunoda

AlphaTaurin tallikaveri Pierre Gasly joutui sprintissä Alfa Romeon Guanyu Zhoun runtelemaksi, mutta sunnuntain kisassa Yuki Tsunoda nousi kannattelemaan tiimiä. Tsunoda ponkaisi ensin sprintissä aika-ajon 16. sijalta 12:nneksi ja lopulta erittäin näppärän ajon ansiosta MM-pisteille seitsemänneksi.

FLOPIT:

Carlos Sainz ja Charles Leclerc

Ferrarin mahtava alkukausi sai aikaan yleisörynnistyksen tallin kotikulmille Imolaan, mutta tifosit joutuivat poistumaan paikalta järkyttynein mielin. Auton vauhti oli toki edelleen erinomaista, kuskit vain osoittivat kummallista hermoilua tosipaikan edessä. Charles Leclerc huudatti yleisöä nousemalla sprintin lähdössä kärkeen, mutta Red Bullin huomattavasti paremman renkaiden hallinnan ansiosta Max Verstappen pääsi nousemaan lopussa ohi. Kisastartissa Leclerc hukkasi kaksi sijaa, teki sitten päättäväistä nousua takaisin, mutta sortui lopussa hölmöön pyörähdykseen yrittäessään epätoivoisesti Perezin kukistamista. Tästä tulokseksi tuli kuudes sija. Carlos Sainz puolestaan tyri viikonloppuaan jo aika-ajossa rysäytettyään toisessa osiossa seinään, vaikka oli jo ehtinyt tehdä sadesäässä kevyesti jatkoon riittäneen kierrosajan. Sprintin näyttävän nousun jälkeen hänen taistelunsa päättyi kisasunnuntain avauskierroksella Ricciardon tarjoamaan töytäisyyn. Tähän keskeytykseen Sainzilla ei tosin ollut osaa eikä arpaa.

Lewis Hamilton

Tästä tulee pitkä kausi kaikille Mercedeksellä. Jo ensimmäiset kisat osoittivat, että Mercedes on epäonnistunut uuden autonsa valmistamisessa pahanpäiväisesti. Nyt tilanne entisen dynastiatiimin sisällä alkaa toden teolla kiristyä, kun viikonlopun tehtävät toimenpiteet vievät autoa vain huonompaan suuntaan. Lewis Hamilton aloitti mielenosoittamisen jo kesken aika-ajojen nousemalla ohjaamostaan, kun hänellä olisi ollut käytettävissään vielä yksi kierros. Tästä seurasi kovasanaiselta vaikuttanut riitely tallipomo Toto Wolffin kanssa varikkopilttuussa. Sen jälkeen mestaria ei nähty missään vaiheessa viikonloppua kärkikymmenikössä, vaikka tallikaveri Russell onnistui sentään tuomaan auton nelossijalla maaliin.

Mick Schumacher

Hiukan kirvelee antaa palautetta kuljettajalle, jonka talli on tehnyt tällaisen nousun hänniltä. On silti pantava merkille, että Mick Schumacher ei ole vielä toistaiseksi pystynyt kovinkaan hyvin laittamaan kampoihin pikahälytyksellä talliin palanneelle Kevin Magnussenille. Tanskalainen on tuonut tähän asti kaikki Haasin 15 MM-pistettä. Schumacher on ollut jokaisessa sarjassaan hiukan hukassa ensimmäisenä vuonnaan, mutta toisella on alkanut tapahtua. Ilmiön jatkumista F1-sarjassa ei kuitenkaan ole vielä näkyvissä. Imolassa hän oli selvissä ongelmissa vaikeiden olosuhteiden kanssa ja liukasteli kisastartissa Fernando Alonson vahvan viikonlopun pilalle.

Lue myös:

    Uusimmat