Lewis Hamilton ja Toto Wolff nähtiin sanaharkassa F1-varikolla – Mercedeksen lähes 10 vuoden huima putki sai nolon päätöksen

Lewis Hamiltonin ja Toto Wolffin kiivasluonteiselta vaikuttanut sananvaihto näkyi tv-lähetyksessä Imolan aika-ajojen mentyä pieleen. Brittikuski kuittasi utelut kertomalla asian olevan Mercedeksen sisäinen.

Mercedes putosi ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2012 Japanin GP:n molemmilla autoillaan ulos aika-ajojen kymmenen parhaan joukosta. Tämä katkaisi peräti 187 kisaviikonloppua jatkuneen menestysputken.

Molemmat Mercedes-kuskit jättivät perjantain aika-ajot kesken Italian Imolassa, kun tallin autosta ei irronnut sadekelissä päätösosioon riittävää vauhtia. George Russell oli 11:s ja lähellä avausosioon jäämistä ollut Hamilton 13:s.

Pian sen jälkeen, kun Hamilton oli heittänyt hanskat tiskiin aika-ajon osalta, tv-kuvissa nähtiin varsin voimakassanaiselta vaikuttanut keskustelu Hamiltonin ja tallipäällikkö Toto Wolffin välillä.

Mercedes on saanut uuteen F1-aikakauteen surkean alun, mutta Hamilton ei halunnut puida tallipomon kanssa käymäänsä sanailua tarkemmin läpi.

– Ne ovat sisäisiä juttuja. En jaa niitä, Hamilton tokaisi medialle.

– Jatkamme työntekoa. Se on, mitä on. Teemme vain kovaa töitä, ja jokainen viikonloppu on pelastuksen paikka, hän jatkoi.

Pettymys oli silti Hamiltonin mukaan suuri.

– Tulimme tänne optimistisina, ja kaikki tekevät tehtaalla kovaa töitä, mutta sitten asiat eivät vain osu yhteen. Minusta me alisuoritimme tiiminä, Hamilton tokaisi.

– Oli asioita, jotka meidän olisi pitänyt tehdä, mutta emme tehneet niitä tänään.

Tilannetta kuitenkin parantaa se, että Mercedekset saavat vielä yrittää lauantaina mahdollisuuden parantaa sijoituksiaan kauden ensimmäisessä sprintissä, jossa määritellään sunnuntain varsinaisen kisan lähtöjärjestys.

– Teemme niin kovaa töitä kuin pystymme, jotta voimme nousta sprintissä ylöspäin. Kisasta tulee vaikea, mutta toivottavasti se on sään kannalta parempi ja kuka tietää, ehkä voimme päästä hiukan eteenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat