Valtteri Bottas lateli kovan tavoitteen Viaplaylle: Alfa Romeossa potkua jopa isojen kantaan

Seitsemännen sijan Italian Imolan sprinttikisassa saavuttanut Valtteri Bottas uskoo pystyvänsä taistelemaan McLareneita vastaan varsinaisen kisalähdön viidennestä sijasta, jos kaikki menee nappiin.

Kahdeksannesta ruudusta 21 kierroksen pikakisaan startannut Bottas menetti jälleen lähdössä sijoituksia, tällä kertaa kaksi sijaa renkaiden sutimisen takia.

Hän kuitenkin taisteli tiensä ohi Sebastian Vettelin, Fernando Alonson ja Kevin Magnussenin nousten sprintin seitsemänneksi. Tulos oli loistava varsinkin ottaen huomioon perjantain aika-ajoissa tulleen auton ylikuumenemisen ja lauantain harjoituksetkin vieneet korjaustyöt.

– Tiimi teki hienoa työtä rungon vaihdon kanssa. Se oli valtava työ jätkiltä. Kaikki toimi täydellisesti, Bottas kiitteli F1TV:n haastattelussa.

Huonon startin jälkeen vauhti oli erinomaista. Väkevät ohitukset ja nousu kahden MM-pisteen arvoiselle seitsemännelle sijalle nostattavat odotuksia sunnuntain kisaan.

– Ja mikä antaa hyvää fiilistä huomiselle, niin oikeasti tunsi, että meillä on vahva kisa-auto täällä, ja pystytään McLarenien kanssa huomenna taistelemaan varmasti, Bottas intoili Viaplaylle.

Hän iskee pöytää kovan tavoitteen kisaan. Alfa Romeossa on hänen mukaansa potkua jopa sarjan kolmanneksi nopeimmaksi autoksi Ferrarin ja Red Bullin jälkeen.

– Tämä päivä antaa huomiselle paljon uskoa, että pystymme oikeasti taistelemaan normaalikisassa viidennestä sijasta, veikkaan.

– Mielestäni minulla vauhti oli nopeampaa kuin McLarenin (Lando) Norrisilla ja (Daniel) Ricciardolla lopussa. Jos saadaan taktiikat kuntoon ja lähtö onnistumaan, niin ihan varmasti voidaan taistella parista sijasta paremmin kuin tänään, Bottas arveli.

Huomion arvoista oli myös Bottaksen viime vuosien tallin Mercedeksen onneton vauhti. George Russell oli lauantaina 11:s ja Lewis Hamilton vasta 14:s.

Lue myös:

    Uusimmat