Miamin GP:n topit ja flopit: Ferrarin hälytyskellot soivat – Max Verstappen aiheutti jo toisen ison kolauksen

MTV Urheilun F1-toimitus listaa jokaisen ajetun osakilpailun jälkeen viikonlopun onnistujat ja epäonnistujat. Kauden 2022 viides osakilpailu ajettiin Yhdysvaltain Miamissa.

Ensimmäisen Miamin katuradalla ajetun GP:n voittoon ajoi Red Bull -kuski Max Verstappen, joka ponkaisi kolmosruudusta Ferrarien ohi. Italialaistallin Charles Leclerc oli toinen ja Carlos Sainz kolmas.

Valtteri Bottas oli pitkään kiinni viidennessä sijassa, mutta lopun ajovirhe päästi Mercedes-kuskit George Russellin ja Lewis Hamiltonin nousemaan hänen edelleen. Alfa Romeon suomalaiskuski oli lopulta seitsemäs.


TOPIT:

Max Verstappen

Red Bullin rikkonaisen alkukauden jälkeen tilanne alkaa vähitellen tasaantua. Imolasta napsahti ensin kauden ensimmäinen paalupaikka ja nyt Miamista jo kauden kolmas voitto. Tallin kannalta on tietysti parasta, että Ferrari näyttää varsin haavoittuvaiselta Verstappenin hyökkäysten alla. Voitto tuli tällä kertaa hollantilaisen kahden väkevän suorituksen jälkeen. Ensin hän runnoi väkisin ohi Sainzista lähtökiihdytyksessä ja söi sen jälkeen yhdeksännellä kierroksella Leclercin edeltään. Vain turva-auto toi tämän jälkeen epävarmuutta Verstappenin voittohaaveisiin.

George Russell

Herra Lauantaista on kuoriutunut tällä kaudella Herra Sunnuntai. Mercedeksen harppaus kohti kahta kärkitallia jäi harjoitusten uumoilusta huolimatta piippuun, mutta jälleen Russell kaivoi tiensä jopa 15. sijalta viidenneksi. On edelleen ainoa kuski, joka on tällä kaudella päässyt TOP5:een jokaisessa kisassa. Hän toki myönsi, että turva-auton tulo juuri oikeaan aikaan sai hänet näyttämään suorastaan nerolta, mutta Russell kävi asiasta itse aktiivista keskustelua tiimin suuntaan. Taktisen onnistumisen lisäksi hän punnersi väkevästi ohi tallikaveristaan Hamiltonista sen enempää kainostelematta.

Valtteri Bottas

Viikonlopun toinen ajovirhe tuli nyt ikävään paikkaan. Bottas teki huiman tempun noustuaan lauantain aika-ajoissa viidenteen lähtöruutuun jäätyään ulosajonsa jälkeen erittäin vähille harjoituskierroksille. Sen jälkeen hän piti kynsin ja hampain kiinni sijoituksestaan entistä työnantajaansa Mercedestä vastaan. Lopulta pieni lipsahdus oli johtaa isompiinkin seurauksiin. Onneksi se maksoi tällä kertaa vain sijat Hamiltonille ja Russellille. Sääli, lopputaistelusta olisi tullut muuten todella eeppinen.

Alexander Albon

Uusi mahdollisuus uralla on alkanut Williamsin ratissa hienosti. Autolla ei pitäisi aika-ajojen perusteella pystyä taistelemaan pistesijoista, mutta jälleen Albon onnistui yhdeksännellä sijalla yli odotusten.

VÄLIMALLI:

Ferrari

Auto on edelleen hyvä, se on selvä juttu. Ensimmäinen eturivin valtaus sitten Meksikon GP:n 2019 luo hyvää pohjaa kauden jatkolle. Leclerc johtaa kuljettajien MM-sarjaa 19 pisteellä ja Ferrari valmistajien sarjaa seitsemällä. Mitään paniikkia siis ei ole, mutta kahden edellisen viikonloppu selvä tappio kisavauhdissa Red Bullia vastaan on syytä ottaa vakavasti. Tallipomo Mattia Binotto lupasi päivityksiä seuraavaan kisaan Barcelonassa, joten katsotaan sitten, mihin MM-taistelu on menossa.

Miamin GP

Kisasta odotettiin ennakkohehkutusten perusteella hiukan viihdyttävämpää. Nyt draama syntyi Verstappenin kahden ohituksen lisäksi lähinnä turva-autotilanteista. Kamppailua rengas rengasta vastaan käytiin, mutta ei Miamissa tullut lopulta kovinkaan paljon ohituksia. Tapahtumana GP oli silti täyttä Amerikkaa. Supertähtiä vilisi lähtösuoralla niin paljon, ettei kokenut varikkotoimittaja Martin Brundle ehtinyt kaikkia edes tunnistamaan. Kulissit ovat kunnossa, mutta varsinkin liukas asfaltin pinta ja pienet haittatekijät mutkien ajettavuudessa vesittivät varmasti monen innokkaan fanin kokemusta. Kehitettävää jäi.

FLOPIT:

Sergio Pérez

Meksikolaisen alkukisa meni hiukan körötellessä Red Bullissa ilmenneen tehonpuutteen takia. Se korjaantui, mutta ei Pérezilla ollut tämänkään jälkeen mitään sanomista Verstappenin kisavauhtiin. Hän käy nyt omaa kamppailuaan Sainzia vastaan yrittäen mahdollisimman hyvin nakertaa Ferrarilta MM-pisteitä. Tällä kertaa ohitusyritys jäi hiukan kömpelöksi.

McLaren

Kolmossija Imolan kisasta antoi lupauksia paremmasta. Nyt palattiin taas lähes lähtöpisteeseen. Lando Norrisin mahdollisuudet murenivat hiukan omituiseen ja huolimattomaan kolarointiin AlphaTaurin Pierre Gaslyn kanssa. Daniel Ricciardoa ei auttanut MM-pisteille muiden kärkikymmenikköön pyrkineiden kolarointikaan.

Mick Schumacher

Uran ensimmäiset MM-pisteet olivat jo tulossa. Sitten Schumacherin eteen tuli tilaisuus ottaa niskalenkki mentoristaSebastian Vettelistä. Tarpeeton kolari pilasi kummankin taistelun pistesijasta.

Fernando Alonso

”Hän muutti suuntaa”, huusi Alonso kuin vanhasta tottumuksesta osuttuaan ohitusyrityksessään yhteen Pierre Gaslyn kanssa. Sitä sanotaan toki myös mutkaan kääntämiseksi. Höntyilystä Alonsolle viiden sekunnin aikarangaistus, joka pudotti Alpine-kuskin neljättä kertaa tällä kaudella MM-pisteiltä. Tallikaveri Esteban Oconille kahdeksas sija oli puolestaan kauden neljäs pistesuoritus.

Juttua korjattu klo 12.58: Leclerc johtaa MM-sarjaa 19 pisteellä, ei 29:llä.

Lue myös:

    Uusimmat