Mainos

Imatran-Svetogorskin raja-asema avataan huomenna

Imatran ja Svetogorskin välinen raja avautuu vihdoin kansainväliselle liikenteelle tällä viikolla. Suomen ja Venäjän rajavaltuutetut allekirjoittavat tänään kansainvälistämisen vahvistavan asiakirjan. Viralliset avajaiset rajalla järjestetään huomenna.

Viipurin rajavaltuutettu eversti Ivan Bobrjashov ja Kaakkois-Suomen rajavaltuutettu eversti Jaakko Kaukanen allekirjoittavat illalla pöytäkirjan, jossa sovitaan kansainväliseksi muuttuvan ylityspaikan aukioloajat ja käytännön järjestelyt. Tilaisuuteen osallistuvat myös Itäisen tullipiirin ja Viipurin tullin johtajat.

Svetogorskin uudella raja-asemalla on viimeistelty laiteasennuksia. Suomen puolella Imatran Pelkolassa kaikki on ollut pitkään valmista kansainväliselle liikenteelle. Svetogorskissa avaamista ovat hidastaneet EU:n ja Venäjän viranomaisten näkemyserot aseman kalustamiseen ja laitteistamiseen liittyvästä kilpailuttamisesta.

Pääministerit Paavo Lipponen ja Mihail Kasjanov sopivat kesäkuussa Pietarissa, että raja avautuu heinäkuun alussa. Huomenna järjestettäviin avajaisiin pääministerit eivät kuitenkaan saavu. Korkeinta tasoa edustavat maiden tulli- ja rajavartiolaitosten johtajat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.