Ilves vetää nuoria huippulupauksia puoleensa magneetin lailla, tupsukorvat rakentavat tulevaisuutta harkitusti – "Olemme oikealla tiellä"

2:55
Videolla Ilveksen Lassi Thomsonin mietteitä NHL-varauksensa jälkeen.

Ilves lähtee tulevaan kauteen erittäin nuorella, lupaavalla ja nälkäisellä joukkueella. Joukkueen riveistä löytyy liuta urallaan eteenpäin haluavia pelaajia, jotka hakevat läpimurtoaan kotimaan kiekkokaukaloissa.

Ilves oli yksi kesän NHL-varaustilaisuuden suomalaisonnistujista, kun seuran sopimuspelaajat Antti Saarela, Lassi Thomson, Matias Maccelli ja Santeri Hatakka varattiin NHL:ään. Jokainen pelaaja solmi vasta tänä keväänä sopimuksen tupsukorvien kanssa, mutta Thomsonille Ilves on tuttu seura jo juniorivuosilta. Ilves-leirissä nuoret NHL-lupaukset on otettu avosylin vastaan.

– On hieno juttu, että pojat ovat valinneet Ilveksen. Toisaalta pystymme tarjoamaan heille sellaista harjoittelua ja peliä, että he ovat kiinnostuneita tulemaan tänne. Se osoittaa, että olemme organisaationa oikealla tiellä, Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kommentoi MTV Urheilulle.

Thomson varattiin ykköskierroksella koko tilaisuuden 19. pelaajana Ottawa Senatorsiin. 18-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella Kanadan junioriliiga WHL:ssä, mutta palaa yhden kauden jälkeen Suomeen ja Ilvekseen kehittymään.

– Thomsonin Lassi on tehnyt valtavan kehitysloikan. Hän on pelannut ylivoimaa ja on hyvä kamppailemaan. Kaikin puolin monipuolinen ja varmasti raamit rupeavat olemaan kohdallaan, ja pystyy pelaamaan SM-liigaa tulevana vuonna, Jalo kuvailee lupaavaa puolustajaansa.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Maccelli saapuu Tampereelle USA:n juniorisarjoista, Saarela Rauman Lukosta ja Hatakka Jokereiden A-junioreista. Varsinkin Maccellilla ja Saarelalla on erinomaiset mahdollisuudet napata vastuullinen ruutu Ilveksen kokoonpanosta.

– Maccelli on ainakin osoittanut sen, että maalintekotaito, hyvä pelikäsitys ja syöttäminen ovat olemassa. Saarelan Antti on hyvä sentterinalku. Pystyy pelaamaan kokonaisvaltaisesti molempia päitä. On hyvä ja vahva luistelija, mitä tarvitaan tänä päivänä, kun peli kääntyy nopeasti. Kaikki edellytykset nousta hyväksi sentteriksi lähivuosina, Jalo kehuu.

Nuorista i'istään huolimatta on koko NHL:ään varatulle nelikolle luvassa mahdollisuus näyttää taitonsa.

– Kyllä minulla on vahva tunne, että kaikille liigapelejä kertyy. Meillä on hyvä tilanne, kun on varmasti sopivaa ja oikeahenkistä kilpailua pelipaikoista. Kuitenkin on mahdollisuus ottaa se paikka.

"Pystymme tekemään myös omaa juniorituotantoa"

Vaikka Ilves onnistuu haalimaan nuoria lupauksia muualta, on seuran junioritoimintakin hyvällä mallilla. Viime vuosina Ilveksen riveistä Pohjois-Amerikan kaukaloihin ovat ponnahtaneet Otto Koivula, Ville Meskanen ja Joona Koppanen. Tämän lisäksi Ilveksen omat kasvatit Oskari Laaksonen ja Joona Ikonen ovat ottaneet suuren roolin tupsukorvien miehistössä SM-liigassa.

– Pystymme tekemään myös omaa juniorituotantoa. Muualta olevat kaverit näkevät, että Ilves on hyvä paikka kehittyä, mikä on tärkeä juttu. Haluamme olla auttamassa kavereita yksilöinä eteenpäin, Jalo painottaa.

Viime vuosina Ilves ei ole selviytynyt pudotuspeleissä puolivälieriä pidemmälle. Edellisen kerran perinteikäs Ilves on pelannut mitalipeleissä kaudella 2000-2001.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Ensi kauteen Ilves lähtee erittäin nuorella ja lupaavalla joukkueella. Jos kaikki osuu kohdalleen, on Ilveksellä mainio mahdollisuus mennä pitkälle. Taitavien ja lupaavien yksilöiden kehittymisen kautta joukkuekin menee eteenpäin.

– Tietysti näemme, että meillä on joukkueenakin mahdollisuus pärjätä paremmin, kun meillä on kamppailemassa kovia kavereita, joilla omat tavoitteet kunnossa. Kyllä se joukkuettakin aina hyödyntää, Jalo sanoo.

Ilves tekee tiivistä yhteistyötä Mestiksessä pelaavan tamperelaisseura Kooveen kanssa. Jos nuoret pelaajat eivät onnistu murtautumaan SM-liigassa pelaavaan miehistöön, voi Mestis antaa lupaaville nuorille mahdollisuuden kehittyä miesten peleissä, mutta asiassa piilee kuitenkin yksi ongelma.

– Mestis-pelit ovat parempia osiltaan kuin A-junioreiden pelit. Pelaajakiintiöt rajoittavat kuitenkin pelaajien liikkuvuutta nuorten pelaajienkin osalta, mikä on huono asia myös liigan kannalta, Jalo harmittelee. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja