Mainos

Ilmavoimien lentäjille palkankorotus

Puolustusvoimat yrittää hillitä lentäjiensä joukkopakoa Finnairille korottamalla myös nuorten lentäjien palkkoja.

Ilmavoimien nuoremmat ohjaajat saavat tuntuvan palkankorotuksen. Alle kymmenen vuotta palvelleiden sotilaslentäjien kuukausipalkkaa korotetaan 2000 markkaa. Kahden tonnin palkankorotus ei koske lentäjäoppilaita. Puolustusministeriö ja pääesikunta sanovat, että Ilmavoimien yliluutnantti saa tämänpäiväisten päätösten jälkeen palkkaa runsaat 20 000 markkaa kuussa, kun mukaan lasketaan lentolisät ja sitoumuskorvaukset.

Ilmavoimien lentäjäyhdistys arvelee sotilaslentäjien hakeutuvan edelleen siviiliin - uusista palkankorotuksista huolimatta. Ilmavoimien lentäjäyhdistyksen pääsihteeri Aki Ruotsala sanoo, että nuorempien lentäjien palkankorotus tuskin lopettaa hakeutumista muualle. Ilmavoimien lentäjiä ovat houkutelleet Finnairin lisäksi myös SAS ja KLM.

Palkat melkein samat kuin Ruotsissa

Puolustusvoimien pääesikunnan vertailun mukaan suomalaisilla ja ruotsalaisilla lentäjillä on melkein samat palkat. Yliluutnantin arvossa palveleva ohjaaja tienaa lentolisineen Ruotsissa yhteensä reilut 18 000 markkaa kuussa , kun vastaava ohjaaja Suomessa saa pari tonnia enemmän. Majurin arvossa palveleva saa puolestaan Ruotsissa tonnin enemmän kuin vastaavaa työtä Suomessa tekevä.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.