Mainos

Ilmavoimien kone sai moottorivian

Aikataulun mukaisella rahtilennolla ollut ilmavoimien Fokker Friendship -kone teki laskun Jyväskyllään yhdellä moottorilla. Rovaniemeltä Tampereelle matkanneessa koneessa oli kaksikymmentä matkustajaa.

Koneen ollessa Jyväskylän ja Tampereen puolivälissä noin viiden kilometrin korkeudessa sen oikean moottorin öljyjärjestelmä varoitti viasta. Miehistö sammutti toisen moottorin tavanomaisten ohjeiden mukaisesti. Kone palasi kotitukikohtaansa Jyväskylään ja laskeutui normaalisti Luonetjärven lentokentälle klo 12.50. Fokkerin laskeutumiseen oli Luonetjärven kentällä varauduttu hälyttämällä paikalle useita palo- ja sairasautoja. 12.46 tehty hälytys peruttiin neljän minuutin kuluttua koneen laskeuduttua turvallisesti kentälle.

-Kaikki lentäjämme harjoittelevat tällaista tilannetta vuosittain simulaattorissa Hollannin Maastrichtissa. Tässäkin toimittiin juuri harjoitellun tilanteen ja ohjeiden mukaan, mihin oli hyvin aikaa, kun kone oli viiden kilometrin korkeudessa, majuri Timo Aineslahti ilmavoimista kertoo. Aineslahden mukaan matkustajaliikenteeseen tarkoitettu Fokker suoriutuu kaikista tarvittavista toimista yhden moottorin varassa. Laskeutuminen lähimmälle kentälle on sekin tavanomainen turvatoimi moottorivian sattuessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.