Illalla tv:ssä: Presidentti Niinistö MTV:n erikoishaastattelussa – näihin aiheisiin kyselytunnilla pureudutaan

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö MTV:n haastattelussa tänään – uutisankkuri Jan Andersson kertoo, minkälainen haastattelu on luvassa 3:00
Tasavallan presidenttiä haastatteleva Jan Andersson kertoo, minkälaista haastattelua katsojien on lupa odottaa.

Perinteistä SuomiAreenaa ei tänä vuonna järjestetty koronaviruksen takia, mutta sen sijaan SuomiAreena satsaa poikkeuskesänä poliitiikkakeskusteluun MTV3-kanavalla.

Illalla televisiossa nähdään tasavallan presidentin kyselytunti, jossa presidentti Sauli Niinistö vastaa suomalaisten kysymyksiin kesäasunnoltaan Naantalin Kultarannasta. Presidenttiä haastattelee MTV Uutisten uutisankkuri Jan Andersson.

Illan haastattelussa aiheina ovat muun muassa ulko- ja turvallisuuspolitiikka, Euroopan tilanne sekä koronakriisi ja sen talousvaikutukset. Lisäksi käsittelyssä on presidentin valtaoikeuksiin liittyvät kysymykset.

Katso Jan Anderssonin ennakointi illan presidentin haastatteluun yllä olevalta videolta. Haastattelu nähdään MTV3-kanavalla kello 21 alkaen.

– Viime päivinä on ollut esillä se, missä määrin tasavallan presidentti voi puuttua ja vaikuttaa sellaisiin asioihin, jotka liittyvät kotimaan politiikkaan, Andersson kertoo.

Pohdiskeleva presidentti

Useita kertoja presidenttiä haastatellut Andersson kuvaa Niinistöä pohdiskelevaksi haastateltavaksi, joka ei päästä kysyjää helpolla.

– Hänellä on pohdiskeleva ote, mikä tarkoittaa sitä, että täytyy malttaa kuunnella vastaus loppuun. Täytyy myös uskaltaa kysyä tarkennuksia, Andersson toteaa.

– Hän puhuu paljon ja hän puhuu viisaita. Täytyy kuuneella tarkkaan, mitä hän vastaa.

Kysymyksiä myös yleisöltä

Illan ohjelmassa kuullaan myös liuta yleisön lähettämiä kysymyksiä. Niitä on saapunut laidasta laitaan, Andersson kertoo.

– Toki siellä on sellaisiakin kysymyksiä, jotka eivät suoraan liity ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan, mutta ovat muuten hyviä ja kiinnostavia.

SuomiAreena: Tasavallan presidentin kyselytunti MTV3-kanavalla tiistaina 13. heinäkuuta kello 21 alkaen.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat