Mainos

Ilkivallantekijä avasi kanavan sulkuportit

Savonlinnan rikospoliisi tutkii ilkivaltaa, joka oli aiheuttaa suuret vahingot Heinäveden kanavilla viime viikonvaihteessa.

Poliisi on pidättänyt miehen, jonka epäillään avanneen Varistaipaleen yläkanavan sulkuportit. Teko tapahtui lauantaina iltapäivällä. Sitä ennen läheisessä Palokin voimalaitoksessa oli avattu juoksutusportit. Molemmissa tapauksissa vesi virtasi voimalla alaspäin. Palokissa se vei mukanaan rantalaitureita ja maata. Ohikulkijoiden hälytettyä apua kanavahenkilökunta sulki vedentulon.

Jo lauantain vastaisena yönä ilkivallantekijä oli oli ajanut kumoon Karvion kanavalla rakennuksen seinän, pariovet ja savupiipun. Tekovälineenä oli anastettu merenkulkupiirin traktori. -Sulkuporttien avaamisessa oli aineksia oli suuriin vahinkoihin, kertoi jutun tutkinnanjohtaja komisario Esko Markkanen Savonlinnan poliisista tänään.

Markkasen mukaan teoista epäilty mies otettiin kiinni sunnuntaina ja pidätettiin myöhemmin. Tutkinnallisista syistä poliisi ei kerro tarkemmin epäillystä tekijästä eikä mahdollisesta motiivista.

Sulkuporttien avaaminen käsin ei hevin onnistu asiantuntemattomalta, joten tekijän täytyy tuntea kanavalaitteita. Asianomistajina jutussa on merenkulkulaitos sekä yksityisiä maanomistajia. Epäiltyjä rikoksia ovat ainakin törkeä vahingonteko ja törkeän tuhotyön yritys. Tapahtumapaikat sijaitsevat muutaman kilometrin päässä toisistaan. Heinäveden kanavat johtavat Kermajärveltä Juojärvelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.