IL: Katri Kulmuni ei ole vielä maksanut takaisin 50 000 euron esiintymiskoulutustaan

Katri Kulmuni maksaa takaisin rahat viestintäkoulutuksestaan – käytti ministeriöiden rahaa 50 000 euroa esiintymiseen 1:50
Näin Katri Kulmuni kertoi päätöksestään maksaa takaisin koulutuksensa.

Katri Kulmuni (kesk.) ei ole toistaiseksi maksanut koulutushankinnoista entisille ministeriöilleen. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Kulmuni kertoi kesäkuussa aikovansa maksaa takaisin esiintymiskoulutustensa kustannukset, joita koitui ministeriöiden maksettavaksi yhteensä noin 50 000 euroa. 

Työ- ja elinkeinoministeriö maksoi Kulmunin koulutuksista yhteensä 29 884 euroa ja valtiovarainministeriö 21 225 euroa arvonlisäveroineen.

Iltalehden mukaan Kulmuni ei toistaiseksi ole maksanut koulutuksiaan takaisin ministeriöille.

Työ- ja elinkeinoministeriön henkilöstö- ja hallintajohtaja Heidi Nummela kertoo Iltalehdelle, ettei ministeriö ole sopinut asian suhteen mitään Kulmunin kanssa.

Valtiovarainministeriön talouspäällikkö Jan Holmberg puolestaan kertoo Iltalehdelle, että ministeriö selvittää, ovatko sen maksamat koulutukset liittyneet Kulmunin ministeritehtäviin, ja ryhtyy mahdollisiin toimenpiteisiin selvityksen perusteella.

Kulmuni kertoi tiistaina Iltalehdelle, että hän aikoo edelleen maksaa viestintäkoulutuksista aiheutuneet kustannukset takaisin. 

– Olen saanut ministerin tehtäviin liittyen esiintymiskoulutusta. Vaikka minulla ei ole mitään juridista velvollisuutta, ymmärrän asiaan kohdistuneen kritiikin ja olen ilmoittanut maksavani kaikki koulutukseen käytetyt rahat takaisin. Näin tulen myös tekemään, Kulmuni viestittää Iltalehdelle.

Kulmuni erosi valtiovarainministerin tehtävästä kaksi päivää sen jälkeen, kun oli ilmoittanut maksavansa koulutukset takaisin.

Lue myös:

    Uusimmat