Mainos

IL: Bonuspisteet paljastivat viinatrokarin - Mies toi tuhansia litroja alkoholia

Eläkkeellä oleva 67-vuotias on tuomittu vuodeksi ehdolliseen vankeuteen, kun hän ehti pyörittää viinarallia puolentoista vuoden ajan, kertoo Iltalehti.

Mies ehti tuoda Tallinnasta puolentoista vuoden aikana noin 10 000 litraa siideriä, lonkeroa, olutta, votkaa ja muuta väkevää alkoholia. Suurimman osan ostoksista hän teki Eckerö Linen laivalla, koska ostoksista sai osuuskaupan bonuspisteitä. Poliisi sai selville bonuspisteiden asiakastiedoista, että mies oli käynyt ostoksilla useita kertoja kuukaudessa.

Mies kuljetti juomat Tikkurilassa sijaitseviin kahteen varastoon, mistä hän myi juomia asiakkailleen. Siideristä ja lonkerosta hän veloitti 25 euroa ja olutlaatikosta 20 euroa.

Miehen bisneksille tuli kuitenkin päätös vuoden 2010 heinäkuussa, kun tulli pysäytti miehen auton Länsisatamassa. Auton tavaratilaan oli kätketty useita laatikoita erilaisia alkoholijuomia.

Iltalehden mukaan Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä alkoholirikoksesta ja veropetoksesta. Hänen poikansa sai viiden kuukauden ehdollisen vankeuden avunannosta isän rikoksiin. Isän kaveri sai sen sijaan 60 päivän ehdollisen rangaistuksen.

Mies tuomittiin myös yhteisvastuullisesti kahden rikoskumppaninsa kanssa maksamaan lähes 23 000 euroa pimitettyjä valmisteveroja, kirjoittaa Iltalehti. Saamastaan rikoshyödystä mies joutuu maksamaan valtiolle yli 8 000 euroa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.