Ikea Suomi ryhtyy edistämään pakolaisten työllistymistä – toiminnassa on mukana Suomen Pakolaisapu: "Yhdenkin pakolaisen työllistymisen vaikutus on kertautuva"

2:42
Katso myös video: Ikea avasi Ruotsiin käytettyjen huonekalujen liikkeen.

Ikea Suomi ryhtyy edistämään pakolaisten työllistymistä.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että tavoitteena on pitkäaikainen yhteistyö Suomen Pakolaisavun kanssa. 

Pakolaisavulla on erityinen tuettu Sauma-ohjelma, jossa pakolaiset oppivat työelämätaitoja. Ikean tarkoituksena on yhteistyössä tämän ohjelman kanssa auttaa 70 pakolaista kerryttämään kokemusta työelämästä.

– Olemme hyvin ylpeitä ja iloisia, että voimme tätä kautta toimia suunnannäyttäjinä työelämän monimuotoisuuden edistämisessä. Pakolaiset ovat Suomen työmarkkinoilla erityisen haavoittuvassa asemassa esimerkiksi puutteellisten kielitaitojen ja verkostojen takia. Yhteistyömme tavoitteena on tukea pakolaisia kerryttämään taitoja ja kokemusta, jotka auttavat heitä työllistymisessä ja sen kautta sopeutumisessa yhteiskuntaan, kertoo IKEA Suomen henkilöstöjohtaja Camilla Weurlander.

– Yhteistyö Suomen Pakolaisavun kanssa on osa Ingka-konsernin globaalia sitoumusta tukea vähintään 2 500 pakolaista vuoteen 2022 mennessä esimerkiksi työpaikkakoulutuksien keinoin. Mukana työssä on 300 IKEA-yksikköä 30 maassa, kertoo Ikea tiedotteessaan.

Kunkin pienryhmän ohjelma kestää kolme kuukautta.

– Yhdenkin pakolaisen työllistymisen vaikutus on kertautuva, ja sillä on suuri merkitys ohjelmaan osallistuvan koko perheelle ja jopa yhteisöille, toteaa Suomen Pakolaisavun yhteiskuntasuhdepäällikkö Katja Mannerström.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja