Mainos

Iisa Strand: Suomalaiset eivät hahmota tilaa

Suomalaisten yleisimmät sisustusmokat ovat riittämätön valaistus ja kyvyttömyys hahmottaa mittasuhteita, sanoo Iisa Strand.

Pientä pintaremonttia -ohjelmasta tuttu sisustussuunnittelija Iisa Strand on nähnyt uransa aikana monenlaisia suomalaisia koteja. Usein niissä toistuvat samat virheet.

– Yleisin moka on ehdottomasti riittämätön valaistus, se toistuu melkein jokaisessa kodissa. Toiseksi yleisin virhe ovat huonekalujen mittasuhteet: ne ovat usein päin prinkkalaa, Iisa sanoo.

Hänen mukaansa ihmiset eivät usein osaa hahmottaa tilaa. Joko huoneeseen ängetään liian paljon tavaraa tai vastapuolisesti liian vähän. Tai sitten juuri sohvan tai muiden huonekalujen mittasuhteet eivät sovi tilaan.

– Myös kontrastit puuttuvat suomalaisista kodeista usein. Asunnossa on esimerkiksi pyökkilattia, pyökinväriset liukuovikaapistot ja näin edelleen.

Sisustamista voi oppia lehdistä

Suomalaiset sisustavat Iisan mielestä varovaisesti ja ankarasti.

Helpoin ja edullisin tapa oppia sisustamisen saloja on ottaa mallia sisustuslehdistä, sisustussuunnittelija vinkkaa. Sisustuslehtiä pitää kuitenkin osata lukea oikein: niistä poimitaan ideoita ja sovelletaan omaan kotiin. Esitellyn asunnon koko sisustusta ei ole tarkoitus kopioida.

Iisa ei osaa sanoa mitään tiettyä maata, jonka sisustamistavasta suomalaiset voisivat ottaa mallia.

– Itse ihailen espanjalaisia ja italialaisia designreita. Myös jenkeissä on hyviä sisustussuunnittelijoita.

MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.