Mainos

Ihmisoikeusjärjestöt: Julmuudet lisääntymässä Angolassa

Ihmisoikeusloukkaukset ja julmuudet ovat lisääntyneet Angolassa, minkä vuoksi yhä useampi angolalainen hakeutuu Zambian puolelle turvaan, ihmisoikeusjärjestöt kertoivat eilen.

Järjestöjen mukaan raiskaukset, teloitukset ja asevoimiin pakottamiset ovat lisääntyneet Angolassa toukokuusta lähtien. Human Rights Watch ja Inter Africa Network -järjestöt peräänkuuluttavat kansainvälistä yhteisöä tuomitsemaan julmuudet sisällissodan partaalla olevassa maassa.

Järjestöt ovat kartoittaneet tilannetta Angolan ja Zambian luoteisrajalla. Alueelle on jo leiriytynyt 63000 angolalaista, jotka ovat jättäneet kotinsa vuosien saatossa. Järjestöt ovat vaatineet Angolan hallitusta ja entistä sissiliikettä Unitaa lopettamaan julmuudet. Lisäksi ne ovat vaatineet, että loukkauksista vastuussa olevat pannaan tilille teoistaan. Vuonna 1994 solmittu Lusakan rauhansopimus lopetti Angolan koko itsenäisyyden ajan jatkuneen sisällissodan. Sopimuksen ehtoja ei ole kuitenkaan koskaan täysin noudatettu, ja viime aikoina väkivaltaisuudet ovat lisääntyneet rajusti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.