Mainos

"Ihmisiä ei ole kielletty lahjoittamasta rahaa"

Suomalaiset aktivoituvat Mannerheim-elokuvan vastatuulesta helmikuun lopussa, ja lähettivät rahalahjoituksia kirjekuorissa suoraan tuotantoyhtiölle. Elokuvatuottaja Markus Selin kertoo, että 10- 20- ja 50 euron seteleitä tulvi postissa, kun Solar Films kertoi aloittavansa elokuvalippujen myynnin ennakkoon.

Selin kertoo, että tuotantoyhtiö on palauttanut rahalahjoitukset.

- Osakeyhtiönä emme voi ottaa sellaisia lahjoituksia vastaan, Selin kertoo MTV:n uutisten haastattelussa.

Selin viittaa rahankeräyslupaan, joka voidaan myöntää vain yhteisöille tai säätiölle. Elokuva- ja tv-alan tuotantoyhtiö ei voi sellaista saada.

Ylitarkastaja Sallamiia Varvio sisäministeriön arpajais- ja asehallintoyksiköstä kuitenkin kertoo, että rahan lahjoittaminen ei ole kiellettyä.

- Ihmiset saattavat kokea asian tärkeäksi ja ovat lähettäneet rahat sillä perusteella. Jos lähettäjä on tehnyt lahjoitukset omasta tahdosta, se ei ole ongelma, Varvio sanoo.

Varvio korostaa, etteivät lahjoitukset saa perustua vetoamiseen. Ministeriössä ei ollut tietoa siitä, miten tuotantoyhtiö on lahjoituksiin suhtautunut.

Solar Films aikoo palauttaa viimeisetkin lahjoitukset, kunhan lähettäjien nimi- ja osoitetiedot löytyvät.

Tuottaja Selin kertoo, että ennakkolippuja myymällä pystyttiin purkamaan ihmisten halua auttaa elokuvan toteutumista. 50 euron hintaisia lippuja myytiin noin 5000 kappaletta.

- Emme halua rasittaa ihmisiä enempää. Rahoitus on tuotantoyhtiön oma ongelma, Selin sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.